Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: aszad

Aszad: az amerikai szankciók célja, hogy megfojtsák a szír népet

Aszad: az amerikai szankciók célja, hogy megfojtsák a szír népet

Az elsöprő erejű új amerikai szankciók új szintre emelték a szíriai kormány elleni gazdasági háborút – jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök szerdán parlamenti beszédében. Hozzátette, hogy a büntetőintézkedések Washington régóta tartó erőfeszítései közé tartoznak, amelyek célja a szír nép életszínvonalának csökkentése, megfojtása.

Felkavaró riportot közölt a CNN a szíriai vegyifegyver-támadásról

Vegyifegyver-támadásra került sor április 4-én reggel a szíriai Idlib tartományban. A CNN most egy megdöbbentõ riportot tett közzé a támadásról, hogy az emberek jobban átérezzék mit is jelent a háborús bûncselekmény és az emberiesség elleni bûntett.

Asszad feleségét támadják a britek

A parlamenti képviselõk azt szeretnék, ha a brit születésû Aszma al-Asszadtól megvonnák brit állampolgárságát. A kérvényezõk szerint a szíriai elnök, Asszad felesége a közösségi médián keresztül támogatja a rezsimet.

Az EU továbbra is ragaszkodik Aszad eltávolításához

Nem lehet tartós békét kötni Szíriában a Bassár el-Aszad államfõ vezette rezsim hatalmon maradása mellett - hangsúlyozta az európai uniós külügyminiszterek hétfõi luxembourgi tanácskozásán elfogadott nyilatkozat.

Szívükhöz kapnak a liberálisok: az USA nem keresi többé a konfliktust Aszaddal

Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerint Washington számára többé nem elsõdleges fontosságú Bassár el-Aszad szír elnök elmozdítása.

Több mint 40 áldozatot szedett az Aszad-ellenes merénylet

Legalább 42-en meghaltak a szíriai kormányerõk ellenõrzése alatt álló Homsz városban az állambiztonsági és a katonai hírszerzési hivatal ellen elkövetett, összehangolt öngyilkos merényletekben és lõfegyveres támadásokban.

A törökök meggondolták magukat Asszád kapcsán

Ankara nem ragaszkodhat tovább ahhoz, hogy a szíriai konfliktus rendezésének feltétele legyen Bassár el-Asszád szíriai államfõ távozása a hatalomból, mivel a helyzet drámai módon megváltozott a terepen - jelentette ki Mehmet Simsek török miniszterelnök-helyettes pénteken a davosi világgazdasági fórumon.

A "mérsékelt lázadók" nem kérnek a béketárgyalásokból

Szíriai lázadócsoportok hétfõ este bejelentették, hogy felfüggesztik részvételüket az Asztanába tervezett béketárgyalások elõkészítésében, válaszul arra, hogy elmondásuk szerint a damaszkuszi rezsim folyamatosan megsérti az országban négy napja érvényben lévõ tûzszüneti megállapodást.

Éneklõ, táncoló civilek özönlötték el Aleppót

Teljes egészében visszafoglalta a szíriai hadsereg Aleppót. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelõközpontja (OSDH) megerõsítette, hogy az utolsó felkelõket és polgári személyeket szállító konvoj is elhagyta a korábban a lázadók ellenõrzése alatt tartott területet.

Így örült Asszad népe Aleppó felszabadítása után

Hiába igyekszik a nyugati, fõsodratú média elhitetni a világgal, hogy Asszadot és a szíriai kormányt az égegyadta világon senki sem támogatja, az alábbi felvételek árnyaltabb képet festenek a közel-keleti helyzetrõl.

Vissza az oldal tetejére