Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: Európa most tart ott, ahol Kína tartott január utolsó napjaiban

Békési Marcell

2020.03.06. 18:24

Tegnap egy nap alatt 1391 új fertőzöttet regisztráltak az EU-ban, míg Kínában már csak 139-et. A koronavírust meg lehet fékezni, ahogy azt a kínai példa mutatja. A kérdés csak az, hogy erre képes lesz-e az Európai Unió?

Ha a tegnapi napot nézzük, akkor elég gyászos statisztikák érkeznek az Európai Unió országaiból, az új megbetegedettek száma mindenütt óriásit nőtt pár nap alatt:

  • Olaszország 769 fő
  • Németország 283 fő
  • Franciaország 138 fő
  • Hollandia 44 fő
  • Svédország 42 fő, stb.

Ha az összes számot összeadjuk egy 1391-es értéket kapunk, ami nagyjából megfelel annak az állapotnak, ami Kínában volt január 27-én.

Egy apró különbség azonban van: míg Kínában a járvány a karanténnak köszönhetően 98 százalékban egy 40 milliós – nagyjából Olaszországgal megfelelő méretű – régióból számrazott, addig ez Európában ellenőrizhetetlenül szétoszlik. Még egy országon belül is, például Franciaországban is négy jól elkülöníthető gócpont van, és ezek ráadásul értelemszerűen a legnagyobb városok.

Ha a járvány kínai terjedési sebességéből indulunk ki, akkor

hozzávetőleg vasárnap este fogják regisztrálni a tízezredik beteget. Ha jobbak vagyunk, mint Kína, akkor később, ha rosszabbak, akkor már előbb.
Lehet kötni a fogadásokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére