Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa már a majomhimlő-járványra készül

888.hu

2022.05.24. 11:00

A Covidnál nem voltak ennyire körültekintőek.

 

Az Egyesült Királyságban további 36 esetet azonosítottak, így a majomhimlő-fertőzések száma 56-ra emelkedett.”

– közölte hétfőn az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Hivatala.

Az EU-ban május 15. óta kilenc országban 67 majomhimlős esetet azonosítottak.

 

Bár a számok viszonylag alacsonyak, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hétfőn azt ajánlotta, hogy az országok összpontosítsanak az új majomhimlős esetek gyors azonosítására, kezelésére, a kontaktok nyomon követésére és jelentésére.

 

Az ECDC közleményében azt írta, hogy az országoknak korszerűsíteniük kell az ortopoxavírusok – beleértve a majomhimlőt is – nyomon követési mechanizmusait és diagnosztikai kapacitásait, valamint felül kell vizsgálniuk a himlő elleni vakcinák, a vírusellenes szerek és az egészségügyi szakemberek egyéni védőfelszerelésének elérhetőségét is.

 

Bár a kiütést, lázat és rossz közérzetet okozó vírus általában három héten belül elmúlik, bizonyos embercsoportoknál, köztük

a kisgyermekeknél, a terhes nőknél és a gyengébb immunrendszerűeknél akár súlyos is lehet.

 

Stella Kyriakides, az Európai Bizottság egészségügyi és élelmiszerbiztonsági biztosa „aggodalmát” fejezte ki a növekvő számú majomhimlős megbetegedések kapcsán, hozzátéve, hogy „bár jelenleg kicsi a valószínűsége annak, hogy a vírus a lakosság szélesebb körében is elterjed, a helyzet folyamatosan változik”.

 

A HERA (Egészségügyi katasztrófaelhárítási és felkészültségi hatóság) megbízatásának részeként az EU kész arra, hogy foglalkozzon a vírusellenes szerek és vakcinák elosztásával.

A Bavarian Nordic, a majomhimlő elleni vakcina egyetlen európai gyártója a Politico-nak elmondta, hogy „sok országból” kaptak ajánlatokat.

 

Az Egyesült Királyságban már 1000 adag Imvanex vakcinát adtak be. A közegészségügyi hatóságok a fertőzöttek magas kockázatú hozzátartozói is immunizálják. Közlésük szerint még 3500 adag van raktáron.

 

Az EU-ban mindössze egyetlen gyógyszer engedélyezett a majomhimlő kezelésére.

A SIGA Tecovirimat nevezetű gyógyszer a himlő, a majomhimlő és a tehénhimlő kezelésére alkalmas.

 

Az EU-ban és az Egyesült Királyságban

a majomhimlős esetek többségét homoszexuális férfiak körében azonosították.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére