Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak miatt (is) aggódhat az Európai Unió

Forisek Ádám

2018.07.28. 09:45

A brüsszeli elit eddig fõleg visegrádi országokat pesztrálta, de politikai balfogásai miatt a déli államokat is magára haragította. Most pedig már úgy tûnik, az északi államok sem igazán bíznak az unióban.

A brüsszeli elit eddig főleg visegrádi országokat pesztrálta, de politikai balfogásai miatt a déli államokat is magára haragította. Most pedig már úgy tűnik, az északi államok sem igazán bíznak az unióban.

Azt nyilvánvalóan nem kell bemutatni, hogy Brüsszel mennyire rossz szemmel nézi a V4-ek működését, hiszen tagállamai elutasították az elképesztően felelőtlen uniós bevándorláspolitikát. Az eredményt láthatjuk is például a Lengyelország elleni boszorkányüldözés, vagy magyar viszonylatban a Sargentini-jelentés képében.

Aztán a brüsszeli vezetés úgy döntött, elkezd trükközni a dublini egyezménnyel. Nemrégiben ugyanis egy olyan tervezettel álltak elő, amely alapján a migránsok a korábbi hat hónappal ellentétben tíz évig csak abban az uniós tagállamban kérvényezhetnek menekültstátuszt, ahová legelőször érkezik. Mondani sem kell, hogy ezt teljes mértékben elutasították az unió déli tagállamai, pontosan Olaszország, Spanyolország, Görögország, Ciprus és Málta. A felháborodás teljesen jogos volt, hiszen ebben az esetben a migráció súlya száz százalékban a déli államokat érintené.

S úgy tűnik, az északi államokban sem teng túl az Európai Unió iránti lelkesedés. A Sentio piackutató cég által készített felmérés szerint a svédek és a dánok mintegy fele (47 és 45 százaléka) támogatná egy északi unió ötletét. Sokkal kevesebb azok száma, akik támogatóan nyilatkoztak az EU-ról: a svédeknél ez a szám 32 százalék, a dánoknál 36 százalék.

Norvégia nem uniós tagállam, és a válaszadók mindössze 10 százaléka jelezte azt, hogy örülne a csatlakozásnak. A már említett északi unió – amelyben Norvégia mellett Svédország, Dánia, Finnország és  Izland foglalna helyet – a norvég válaszadók 32 százaléka szerint szimpatikus.

A kutatást Norvégiában, Svédországban és Dániában végezték, 1000 embert kérdeztek meg minden országból. A résztvevőknek nem kellett válaszolniuk arra, hogy miért ennyire bizalmatlanok az Európai Unióval szemben.

Azt ugyanakkor érdemes leszögezni, hogy a 2015-ös migrációs válság az említett három országból kettőre, Svédországra és Dániára is komoly hatást gyakorolt. Svédországban például rekordmagasan mérik a bevándorlásellenes Svéd Demokratákat, ami azért izgalmassá teszi a szeptember kilencedikén esedékes választásokat. Dánia pedig vasszigorral viszonyul a bevándorláshoz, erről már mi is írtunk összefoglalót korábban. 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Deutsch: a Bizottság új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

Deutsch: a Bizottság új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

Az Európai Unió külső határainak megvédésével a bevándorlást meg kell állítani, az uniós szerződésekben rögzített módon a nemzeti identitást tiszteletben kell tartani, és a közép-európai országok uniós támogatási forrásainak mértékét fenn kell tartani – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kedden.

Teljes selejtezős siker női tőrben

Teljes selejtezős siker női tőrben

Mind a négy magyar női tőröző sikerrel vette a selejtezőt kedden a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Hatályba lépett a magyarokat is sújtó ukrán nyelvtörvény

Kedden lépett hatályba az ukrán nyelvtörvény, amely igen sok bírálatot kapott nemcsak a kisebbségek részéről, de Ukrajna szomszédaitól is.

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

A keresztény férfi szerint a nemet a biológia és a genetika határozza meg.

This is the reason why the Brusselite bureaucrats will never understand the success of Orbán

This is the reason why the Brusselite bureaucrats will never understand the success of Orbán

The bureaucrats in Brussels believe that by branding Viktor Orbán a „far right” leader, they can discredit him. Here is the reason why this strategy will always be destined to fail.

A migránsok drogelosztó központként használtak egy olasz templomot

Öt afrikai migráns egy római templomot változtatott drogelosztó központtá.

Szijjártó: a magyar-ukrán kapcsolatok javulásában vagyunk érdekeltek

Abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és Ukrajna kapcsolatai a jövőben jelentősen javuljanak, és olyan együttműködés jöjjön létre, amely jó Ukrajnának, jó Magyarországnak és jó a kárpátaljai magyarságnak – jelentette ki Szijjártó Péter.

Kordonok közé szorítva

Kordonok közé szorítva

Az idén megint volt Pride, vagyis „a meleg büszkeség napja”, sőt egy egész pride-hónap, ami a köztereinket minden eddiginél jobban elfoglalta, és naponta tolta arcunkba a homoszexuális propagandát és jelképeket. És miközben július 6-án a felvonulók szabadon parádéztak, az ezzel szemben ellenvéleményt kifejezni kívánókat kordonok közé zárták. Mi pedig csak nézünk ki a fejünkből, és nem értjük: hogyan jutottunk idáig?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére