Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

EP-képviselõk követelik, hogy a Google ne tegyen ki több hirdetést a Breitbarton

888.hu

2017.05.09. 16:28

Európai parlamenti (EP) képviselõk egy csoportja írásban kérdést és kérést intézett a Google-hoz. A képviselõk azt kérték, hogy a techcég ne helyezzen el hirdetést olyan oldalakra, amelyek hamis híreket és gyûlöletbeszédet közvetítenek. A képviselõk példát is hoztak: külön kiemelték a Breitbartot.
BRÜSSZEL, 16:28

Európai parlamenti (EP) képviselők egy csoportja írásban kérdést és kérést intézett a Google-hoz. A képviselők azt kérték, hogy a techcég ne helyezzen el hirdetést olyan oldalakra, amelyek hamis híreket és gyűlöletbeszédet közvetítenek. A képviselők példát is hoztak: külön kiemelték a Breitbartot.

Két tucatnyi EP-képviselő azt írta a Google-nek április végén, hogy

a Breitbart azt állítja magáról, hogy hírforrás, de következetesen eltorzítja az igazságot, megosztó és gyűlöletkeltő."

A levélben a képviselők leírják például azt a történetet, amikor Breitbart azt állította, hogy 1000 migráns megtámadta a rendőröket és felgyújtották Németország legrégebbi fatemplomát.

Ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni a Breitbart saját verzióját is.

Mindkét állítás hamisnak bizonyult és csupán a menekültellenességet akarták vele szítani, emellett régóta gyűlöletet keltenek a muszlimok, a nők és a kisebbségek ellen"

– írták a képviselők, akik a zöldek, a liberálisok és a szocialista frakciókból fogtak össze a Breitbart ellen.

A Google azóta meg is küldte válaszát, amelyben a cég fokozottan odafigyelt, hogy ne ejtse ki a Breitbart nevét. Hosszasan ismertetik, hogy milyen óvintézkedéseket tettek annak érdekében, hogy a hirdetések ne jelenjenek meg gyűlöletkeltő, sértő vagy illegális tartalmakat megosztó oldalakon – írja a Politico.

Csak, hogy tisztázzuk: mindig is tudtuk, hogy hol a határ azokat a tartalmakat és gyakorlatokat illetően, amelyekből profitáltunk, mert megértjük, hogy a kötelezettségvállalásaink elmulasztása aláássa az emberek által belénk vetett bizalmat"

– írta válaszában Lie Junius, a Google közügyekért és kormányzati ügyekért felelős igazgatója.

A levél beleillik abba a Breitbart elleni támadássorozatba, amelyet a Soros Györgyhöz köthető Avaaz indított el, amely a világ egyik legnagyobb online aktivistahálózata.

Az Avaaz szerint a Breitbart egy rasszista, szexista, muzulmánellenes propagandaoldal (ismerős címkék, nem?), ami elől el kell zárni a pénzcsapokat, amilyen gyorsan csak lehetséges. Ennek elérése érdekében az Avaaz azt kéri az online szekta tagjaitól, hogy írják alá a Google-nek szánt petíciót, hogy a látogatottsági rekordokat döntögető Breitbarton ne jelenjenek meg az általuk értékesített reklámok.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kovács Zoltán alaposan helyretette a Guardian kereszténygyűlölő firkászát

Kovács Zoltán alaposan helyretette a Guardian kereszténygyűlölő firkászát

Shaun Walker, a szélsőségesen liberális és bevándorláspárti Guardian kelet-közép-európai tudósítója a nap folyamán Ali Hámenei iráni ajatollahhoz hasonlította Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Az ostobán és abszurd módon hasonlítgató újságírót Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár tette helyre.

Brit liberálisok szerint már a néptánc is rasszista

Brit liberálisok szerint már a néptánc is rasszista

Miután a nemzetközi liberálisok sikeresen felhergelték a világot a holland Fekete Péter (Zwarte Piet) köré épült hagyományok ellen, most az angol néptáncot célozták meg.

Gyermek őfelsége és migránsáradat őfőméltósága

Gyermek őfelsége és migránsáradat őfőméltósága

A gyermek lassacskán csak egy kegytárgy, egy dísz, amit megfogni sem szabad, a port se lehet róla letörölni. Ritka, pótolhatatlan. Bezzeg a sok „menekült.” Náluk öreg nincs, a gyerek meg ágyútöltelék.

Tizenhároméves Gyurcsány igazi énje

Tizenhároméves Gyurcsány igazi énje

Boldog születésnapot, őszödi beszéd!

Késsel estek egymásnak arab diákok a Szegedi Egyetem könyvtárában

Késsel estek egymásnak arab diákok a Szegedi Egyetem könyvtárában

Életkép Botka László városából: két arab származású hallgató szólalkozott össze az egyetemi könyvtárban, az egyik fél kést rántott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére