Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre nő a nyomás a migrációs útvonalakon

888.hu

2021.06.02. 11:10

Sokszor politikai okok miatt is nő a nyomás az európai útvonalakon – mondta Bakondi György.

 

Spanyolországban a közelmúltban hirtelen megnőtt a migránsok „beáramlása”, aminek hátterében egy Marokkó és Spanyolország közötti politikai vita állt – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az olasz helyzetre kitérve azt mondta, hogy az országba elsősorban a Földközi-tengeren át érkeznek az illegális bevándorlók, akik egyre nagyobb számban indulnak útnak a líbiai, tunéziai és algériai partokról. Ugyanakkor egyre aktívabbak a civil szervezetek hajói is, amelyek a migránsokat szállítják az olasz partokra.

Olaszország és Spanyolország az Európa Tanács legutóbbi ülésén felvetette a migráció kérdését, ami azért is időszerű, mert már készül az Európai Unió bevándorlási stratégiája – emlékeztetett Bakondi György.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország ebben a kérdésben egyértelmű álláspontra helyezkedett:

Nem akarunk együtt élni olyanokkal, akiket ideküld az Európai Uniónak egy szervezete azzal, hogy tartsuk el őket.

Mi úgy gondoljuk, hogy akik ide, Magyarországra belépnek, azok nem lehetnek jogellenes határátlépők, nem lehetnek a szervezett bűnözés által szállított személyek. Ide az léphet be, akinek a hatóságok engedélyt adtak.”

A Törökországból kiinduló migrációs útvonalról közölte, hogy az ottani helyzetet nagyban befolyásolja a török–görög kapcsolat alakulása, ami jelenleg változó intenzitású politikai feszültségekkel terhelt.

Ezért ez a migrációs útvonal is leterhelt, és ezen keresztül érkeznek a legtöbben a magyar határhoz”

– fűzte hozzá.

Idén több mint 38 ezer illegális bevándorlót fogtak el a magyar hatóságok, a tavalyi azonos időszakban ez a szám csak mintegy tízezer volt – hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy míg tavaly ebben az időszakban 118 embercsempész ellen intézkedtek, most már 350 ellen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére