Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy francia tankönyv szerint az araboknak köszönhetjük az európai civilizációt

Pörge Béla

2016.10.01. 09:58

Franciaországban már olyan szintre emelték a multikulturalizmus dicsõítését, hogy a tankönyveket és vele együtt a történelmet is átírják.
PÁRIZS, 09:58

Franciaországban már olyan szintre emelték a multikulturalizmus dicsőítését, hogy a tankönyveket, és vele együtt a történelmet is átírják.

Egy francia tanár és tankönyvíró, Barbara Lefebvre tankönyveiből egészen érdekes dolgokat tanulhatnak a diákok. A könyv elképesztő kettős mércét alkalmaz, az iszlámot csak pozitív szemszögből mutatja be, míg a kereszténység esetében a bűnökre koncentrál, és negatív kontextusba helyezi az egész vallást.

Lefebvre tankönyvéből megtanulhatják a diákok, hogy az arab hódítók civilizálták Európát, és békésen éldegéltek a kontinensen, amíg a barbár keresztények ki nem üldözték őket innen. Természetesen a keresztények önvédelmi harcait mind véres hódításként mutatja be a professzor.

Mohamed háborúi ebben a könyvben jogos visszahódítások voltak, miközben zömmel olyan területeket foglalt el, amik korábban sosem álltak arab befolyás alatt. A keresztes háborúk önvédelmi részét meg sem említi azonban, a diákok úgy tanulhatnak róla, hogy az egy "véres szent háború" volt.

Lefebvre szerint a Nyugatnak hatalmas adóssága van az arab tudósok felé, mert lényegében ők hozták el a civilizációt a kontinensre. Arra nem tér ki a könyv, hogy milyen megpróbáltatásokat kellett elviselnie azoknak, akik nem iszlámként éltek muszlim fennhatóság alatt.

A professzor szerint azért van szükség egy ilyen könyvre, mert így a diákok több nézőpontot ismerhetnek meg, és sokkal toleránsabbak és nyitottabbak lesznek a multikulturalizmus iránt.

Arról nem esik szó, hogy az arab tanulókat esetleg oktatják-e olyan könyvekből, ahol kizárólag negatív kontextusban írnak az iszlámról, de vélhetően ilyen nincs is, mert a saját kultúra feladása a békés együttélésért csak Nyugat-Európában divat.

(Breitbart)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére