Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy év alatt közel félmillió hívőt vesztettek a német katolikus és protestáns egyházak

Zelenka Dóra

2019.07.20. 18:59

Elég elkeserítőek ezek az adatok.

Mind a katolikus, mind pedig a protestáns egyház óriási veszteségeket könyvelhet el, 2018-ban ugyanis több mint kétszázezer hívőt vesztettek el külön-külön – írja a Deutsche Welle. A legfrissebb adatokból kiderül, hogy a német katolikus egyház 216 078, míg a különböző protestáns egyházak 220 ezer tagot veszített el.

Aggasztó adatok
Jelenleg a katolikusoknak Németországban körülbelül 23 millió tagjuk van, míg a protestánsok 21,14 millió taggal rendelkeznek. Ezen vallások két csoportja az ország 83 millió fős lakosságának 53,2 százalékát teszik ki.
Hans Langendörfer, a püspöki konferencia titkára a pénteken nyilvánosságra került adatokat aggasztónak látja, míg Heinrich Bedford-Strohm, a német evangélikus egyház elnöke úgy nyilatkozott: minden kilépés fáj az egyháznak, majd hozzátette pozitívumként, hogy legalább a múlthoz képest ma már mindenki szabadon választhatja meg, hogy szeretne-e valamelyik egyházhoz tartozni.

Fotó: AFP

40 év múlva megfeleződhet a hívők száma

A Freiburgi Egyetem egy májusi tanulmányából kiderül, hogy 2060-ig meg is feleződhet a két nagy német egyházhoz tartozó hívek száma.

A tanulmányból az is kiderül, hogy a csökkenő tendencia oka egyrészt az öregedő társadalom, másrészt a kevesebb keresztelés, valamint az egyházakból kilépő felnőttek magas száma.

A két nagy egyház együttes tagszáma a mostani 45 millióról 2035-re 34,8, 2060-ra pedig 22,7 millióra csökkenhet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére