Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egész Olaszországot lezárták, a kint lévő magyarokat kérik, hagyják el az országot

Fodor-Horváth Zsófia

2020.03.10. 07:13

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfőn este jelentette be, hogy keddtől egész Olaszországot karantén alá vonják. A miniszterelnök elmondása szerint a rendelkezést még az éjszaka aláírja, így az kedd reggeltől már életbe is lép. Előreláthatóan április 3-ig tart majd a lezárás, addig iskolai szünet lesz érvényben. Conte szerint ez a lezárás az emberek érdekében történik, fontos, hogy az emberek otthon maradjanak, így lehet őket a leginkább megvédeni, a lakosság legveszélyeztetettebb tagjairól nem is beszélve.

A szigorításokra azért volt szükség, mert bár az észak-olaszországi térségben elrendeltek szigorításokat, lezárásokat, azokat az emberek nem tartották be, az intézkedések bejelentése után például tömegek indultak meg az országok déli része felé.
Az elzárás alapján az emberek az utcákra kimehetnek, de ami a társasági összejöveteleket, kávézók, éttermek látogatását illeti: az embereket arra kérik, hogy most mérsékeljék az ilyen jellegű tevékenységeiket. Ennek érdekében az éttermek például este hatig vannak nyitva, a pincérek viszont egy méterre közelíthetik csak meg az embereket. A városokat csak az hagyhatja el, akinek erre külön engedélye van.

A római magyar nagykövetség közleményében arra kéri az Olaszországban tartózkodó magyarokat, hogy a lehető leghamarabb hagyják el az országot. Amint azt a közleményükben írják: Olaszország március 10-től olyan intézkedéseket vezet be, ami alapján az emberek „kizárólag munka- vagy egészségügyi, illetve alapvető szükségletek kielégítésére irányuló nyomós indok miatt engedélyezett otthonaik, szálláshelyeik elhagyása”. A római magyar nagykövetség kiemeli, hogy a rendelkezés nem akadályozza az ország területén tartózkodó külföldi állampolgárok hazajutását.

Ezért azt kérik, amennyiben a magyar állampolgárok turisztikai céllal tartózkodnak az országban, illetve nyomós munka- vagy egészségügyi szempont nem indokolja az országban maradásukat, hogy a lehető leghamarabb gondoskodjanak Magyarországra történő hazajutásukról.

A konzulátus az utazás megszervezésében nem tud segítséget nyújtani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére