Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszelita tempó: a saját asszisztensét károsította meg a görög EP-képviselő, mégis indulhat a májusi választáson

Horváth Tamás

2019.04.14. 11:05

Manolis Kefalogiannis esete nem egyedi, talán éppen ezért vette védelmébe a brüsszeli elit.

Egyre több információ lát napvilágot a brüsszeli bürokraták korrupciós botrányairól. A bevándorláspárti mainstream média által a transzparencia és korrupcióellenes harcok ma született bárányaiként ábrázolt politikusok hiába zárnak össze, az európai emberek nem ostobák, átlátnak a szitán.

A saját választóit meglopó Soros-veterán és az Európai Parlamentben kétes cégeknek lobbizó belga fogtündér után újabb képviselőről derült ki, hogy bort iszik és vizet prédikál.

Név szerint a görög Manolis Kefalogiannisról van szó, aki az Európai Néppárt EP-képviselője, valamint az Új Demokrácia képviselőcsoportjának elnöke. A politikus ellen jelenleg csalás miatt folytat vizsgálatot az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala. Az ügyet a képviselő korábbi asszisztense robbantotta ki, amikor elmondta, hogy fizetésének egy részét, összesen 127 000 eurót (több mint 40 millió forintot) oda kellett adnia a politikusnak – írja az Origo.

A korrupciós botrány ellenére az Európai Parlament 2018. októberi ülésén leszavazta, hogy visszavonják a képviselő mentelmi jogát. Az uniós témákban bennfentesnek számító New Europe azt írja, hogy a döntés nem véletlen. Kefalogiannis – aki így az ártatlanság vélelme mögé bújhat – ügye ugyanis teljesen általános. Az asszisztensi vagy tanácsadói fizetések visszavétele bevett gyakorlatnak számít Brüsszelben.

Minden EP-képviselő havonta több mint 20 ezer eurót (6 és félmillió forintot) kap a stábjának finanszírozására. A munkatársaknak a valódi fizetésüknél papíron többet adnak, ők pedig a különbözetet visszajuttatják főnöküknek.

Vélhetően ezért is akarják az EP-ben szőnyeg alá söpörni Kefalogiannis ügyét, ami főleg választási évben nagy károkat okozhatna, és rombolná az intézmény már amúgy is megtépázott hitelét.

Ráadásul a görög Új Demokrácia már közölte, hogy függetlenül a botránytól, indítják EP-listájukon a korrupt politikust. Erre Kefalogiannisnak azért is szüksége lehet, mert így megmarad a mentelmi joga, a cinkosai pedig valószínűleg továbbra is védeni fogják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére