Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brexit – Az új bevándorlási szabályozás az embert nézi, nem az útlevelet

Ányos Miklós

2020.01.20. 19:40

A brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett új bevándorlási szabályozás az embert helyezi előtérbe, nem az útlevelet – mondta hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson a Londonban rendezett brit-afrikai befektetési csúcsértekezleten kijelentette, az új rendszer a jelenleginél igazságosabb lesz és egyenlőbb elbírálást tesz lehetővé. Azzal, hogy mindenkit egyformán kezel, függetlenül attól, hogy ki honnan érkezett, és az útlevél helyett az embert helyezi előtérbe, a majdani új brit bevándorlási rendszer lehetővé teszi azt is, hogy a világ bármely részéről a legjobb tehetségeket lehessen Nagy-Britanniába csábítani – fogalmazott a brit kormányfő.

A miniszterelnök szerint mindez jó hír azoknak, akik azért érkeznek Nagy-Britanniába, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljanak, részesei lehessenek a magasan fejlett technológia forradalmi fejlődésének, vagy azért, hogy a pénzügyi világ titánjainál dolgozzanak.

A konzervatív párti brit kormány az ausztráliai pontozásos elbíráláshoz hasonló, egységes – vagyis az Európai Unióból és az unión kívüli országokból érkezőkre egyformán érvényes – bevándorlási szabályozást kíván életbe léptetni a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes megszűnése után tervezett 11 havi átmeneti időszak lejártával, vagyis várhatóan 2021 januárjától. A tervezett új szabályozás értelmében a bevándorlási kérelmek elbírálása során előnyben részesülnek azok, akik tudnak annyira angolul, hogy nyelvtudásukat munkájukban és mindennapi életvitelükben hasznosítani tudják. Ugyancsak előnyös elbírálásra számíthatnak azok, akik a brit üzleti szektor számára elsődleges fontosságú munkát tudnak végezni, és azok is, akik maguk létesítenek olyan üzleti vállalkozásokat, amelyek brit munkavállalókat alkalmaznak és Nagy-Britanniában adóznak. London emellett jelentősen növeli azoknak az elsősorban tudományos, egészségügyi és ipari kutatással foglalkozó szervezeteknek a számát, amelyek a jövőben jogosultak lesznek magasan képzett külföldi szakemberek toborzására gyorsított letelepedési és munkavállalási eljárás felajánlásával.

Boris Johnson a BBC televíziónak nyilatkozva nemrégiben – az Európai Unióban érvényes szabad mozgásra utalva – azzal indokolta az általános bevándorlási szabályok szigorítását, hogy jelenleg ellenőrizetlen bevándorlás zajlik egy több mint 500 millió lakosú térségből, és a szakképesítés nélküliek bevándorlása az elmúlt húsz évben a nagy-britanniai bérek emelkedését is akadályozta. Johnson szerint az uniós bevándorlási szabályozás mindemellett diszkriminatív az EU-n kívüli országokból érkezőkkel szemben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére