Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Börtönõr volt az egyik brüsszeli robbantó

Horváth József György

2016.04.22. 17:48

Méghozzá nem is akármilyen. Az Iszlám Állam által elrabolt külföldi foglyok, katonák, újságírók és turisták kínzásáért és fogva tartásáért felelt.
BRÜSSZEL, 17:48

Méghozzá nem is akármilyen börtönőr. Az Iszlám Állam által elrabolt külföldi foglyok, katonák, újságírók és turisták kínzásáért és fogva tartásáért felelt.

Najim Laachraoui volt az egyik terrorista, aki három társával együtt március 22-én robbantotta fel magát a brüsszeli Zaventem repülőtéren. A metrónál és a repülőtéren történt támadássorozatban összesen 31 ember halt meg. A terrorállam egyik korábban kiszabadított francia túsza azonban azonosította, hogy Laachraoui volt az egyik fogva tartója. A 2013 és 2014 között raboskodó Nicolas Henin szerint Laachraoui az Abou Idriss fedőnevet használta Szíriában.

Belga ügyészek szerint, Laachraoui 2013. februárjában csatlakozott az Iszlám Állam seregeihez. A korábbi túszok azonosítottak még két terroristát, egyikőjük Mehdi Nemmouche, aki 2014-ben robbantotta fel magát a brüsszeli zsidó múzeum előtt négy embert megölve, másikuk Salim Benghalem, akit távollétében ítélt el az Egyesült Államok bírósága, amiért Franciaországban toborzott katonákat az Iszlám Állam seregeihez. 

(Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére