Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belebukhat a szlovák külügyminiszter a migrációs paktum támogatásába

Pörge Béla

2018.11.24. 12:08

A szlovák kormánypártok szerint ki kellene lépni a migrációs paktum tárgyalásából, Miroslav Lajcák azonban nem így vélekedik.

Szlovákiában is egyre nagyobb politikai vitákat generál az ENSZ migrációs paktuma. A Robert Fico fémjelezte Smer és az SNS is bojkottálná a paktumról való tárgyalást, azaz szerintük az lenne a helyes, ha Szlovákia követné – többek között – az USA, Csehország, Ausztria és Magyarország példáját.

Miroslav Lajcák külügyminiszter szerint viszont a paktum csak egy ajánlás, és szerinte részt kellene vennie a tárgyaláson – írja a Bumm.

Sőt: Lajcák pénteken bejelentette, hogy lemond pozíciójáról, ha a szlovák parlament nem engedélyezi, hogy részt vegyen a decemberi, marokkói ENSZ-konferencián.

Az ENSZ migrációs paktuma Szlovákia mellett Németországban is a legfőbb témák egyike. Németországban az AfD a fő ellenzője a csomagnak, de a CDU és a CSU több vezető politikusa szerint sem kellene ebben a formában aláírni az ENSZ tervezetét. Az SPD és a többi baloldali párt ellenben teljes mértékben bevándorláspárti, így támogatja az aláírást – így például az SPD-s Heiko Maas külügyminiszter is.

A paktum tárgyalásából elsőként az Egyesült Államok lépett ki, majd Magyarország. E két országot azóta többen is követték, például Ausztrália, Ausztria vagy Csehország.

Jellemzően befogadóországok, a migráció célpontjai nem támogatják a paktumot, ám az ENSZ-ben többségben vannak a kibocsátó országok, akik vélhetően elfogadják majd azt a megállapodást, ami emberi jognak tekinti a bevándorlást.

Szijjártó New Yorkban: a migráció nem emberi jog

2018. szeptember 25. 06:38 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésszakához kapcsolódóan rendezett Nelson Mandela-békecsúcson szólalt fel. A külügyminiszter a három legfontosabb kockázati tényező között említette a masszív és ellenőrizetlen migrációs folyamot, amely - mint mondta - a terrorszervezeteknek is lehetőséget biztosít, hogy aktivistáikat a világ más pontjaira eljuttassák.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére