Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Azonnali lépéseket fogadtak el az ukrán konfliktusban

Pörge Béla

2017.07.25. 06:28

Egy sor haladéktalan intézkedésrõl állapodott meg az ukrajnai konfliktus ügyében hétfõn Németország, Franciaország, Oroszország és Ukrajna.
KIJEV, 6:28

Egy sor haladéktalan intézkedésről állapodott meg az ukrajnai konfliktus ügyében hétfőn Németország, Franciaország, Oroszország és Ukrajna.

Az úgynevezett normandiai négyek felszólították a Kelet-Ukrajnában szemben álló feleket, hogy azonnal vessenek véget a tűzszünet sorozatos megsértésének. Az ukrán csapatok és az Oroszországgal szövetséges lázadók erőinek szétválasztása szintén elsődleges fontossággal bír — idézi az MTI a hétfő esti közös nyilatkozatot.

Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök felszólították a feleket, hogy az év végéig újítsák fel a fogolycseréket, és azokat a mindenkit mindenkire elv alapján hajtsák végre. A négy ország szakértői legközelebb augusztusban tanácskoznak, mielőtt az állam- és kormányfők újabb konferenciabeszélgetést folytatnak.

Petro Porosenko ukrán elnök a hétfői megbeszélés során ragaszkodott ahhoz, hogy ENSZ-békefenntartókat vezényeljenek a konfliktus orosz határ menti térségeibe. Porosenko az idei év legvéresebb harcainak minősítette az elmúlt napok összecsapásait.

Az elmúlt négy hétben az ukrán hadsereg több mint 20 katonája esett el a kelet-ukrajnai harcokban.

Franciaország és Németország a kezdetektől azon igyekszik, hogy segítsen megoldani a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktust, amely három éve, 2014-ben robbant ki, a híres-hírhedt Majdan téri tüntetések után. Az ENSZ adatai szerint azóta mintegy tízezer ember halt meg a kelet-ukrajnai harcokban.

A normandiai négyek vezetői hétfőn első ízben folytattak telefonos tárgyalásokat azóta, hogy a francia elnökválasztásokon győzedelmeskedő Macront beiktatták hivatalába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére