Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az uniós belügyi biztos az Afganisztánból érkező migráció kockázataira figyelmeztetett

888.hu

2021.10.08. 21:30

Európának nagyon komolyan kell vennie azokat a biztonsági fenyegetéseket, amelyeket az Afganisztánból menekülők okozhatnak – figyelmeztetett Ylva Johansson belügyi biztos Luxembourgban pénteken.

Az Afganisztánból eredő terrorfenyegetettséggel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a riasztási szint nem elég magas. „Többet kell tennünk” – tette hozzá Johansson az uniós tagországok belügyminisztereinek luxembourgi tanácskozását követően.
A belügyi biztos megjegyezte: egyelőre nem tapasztalható jelentős migráció Afganisztán felől Európai irányába, ugyanakkor arra figyelmeztette a tagállamokat, hogy szigorúan ellenőrizzék és regisztrálják az érkezőket.

„Az Afganisztánból érkezők ellenőrzése valóban fontos az európai biztonság szempontjából. Nagyon aggódom annak kockázata miatt, hogy az al-Kaida ismét talpra áll Afganisztánban”

– figyelmeztetett.
Johansson kijelentette: Afganisztánban a helyzet rosszabbodott, gazdasági összeomlás, éhínség és humanitárius katasztrófa veszélye fenyeget. Már a tálibok hatalomátvétele előtt is több millió afgán menekült élt a szomszédos Pakisztánban, Iránban, valamint Törökországban és legkevesebb fél millió belső migráns volt az országban. Számuk növekedni fog, ha az egészségügyi szolgáltatások, az oktatás és a gazdaság összeomlik. A világnak erkölcsi felelőssége a veszélyeztetett afgánok védelme – tette hozzá az uniós biztos – írja az MTI.

Mindez persze Pulai András, a balos Publicus közvélemény-kutató intézet stratégiai igazgatója szerint merő kitaláció, mint ahogy azt a HírTv-ben a minap elmondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére