Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU egyre inkább a kínai és az orosz vakcina felé fordul

888.hu

2021.02.03. 13:15

A Le Figaro szerint az oltóanyaghiány következtében az Európai Unió az orosz és kínai vakcinák iránt érdeklődik.

A legolvasottabb francia napilap, a Le Figaro internetes oldalán vezető anyagban ír arról, hogy az Európai Uniónak az orosz és a kínai vakcinára is szüksége van, a franciákat pedig egyre inkább aggasztja a koronavírus új mutációja, amely egyre gyorsabban terjed az országban – vette észre az Origo.

A lap azt írja, hogy

Gabriel Attal, a francia kormány szóvivője szerda reggel jelentette be egy televíziós interjúban, hogy Franciaország is javasolni fogja az orosz Szputnyik V vakcina használatát,

amint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezi azt. Franciaországban jelenleg csak a Pfizer és a Moderna oltóanyaga kapott engedélyt a hatóságoktól, de már a brit AstraZenecáénak az engedélyeztetése is folyamatban van. Attal az interjúban kijelentette, hogy

a koronavírus elleni vakcináknak nincs nemzetiségük”

– utalva arra, hogy a biztonság és a hatékonyság a lényeg, nem az, hogy honnan érkezik egy vakcina –, ezért Franciaország az orosz oltóanyagot is használni fogja, ha azt az EMA engedélyezi.

Emmanuel Macron „a nyár végéig” oltást szeretne „minden francia számára, aki igényt tart rá”. Az AstraZeneca-vakcina 65 év felett azonban nem ajánlott, a Szputnyik V-t viszont egyre inkább figyelembe veszik Európában – írja a Le Figaro.

Az orosz vakcina kapcsán a Figaro felhívja a figyelmet az egyik legnevesebb tudományos szaklapban megjelent kutatásra. A The Lancet orvostudományi folyóirat ugyanis azt az eredményt közölte, hogy az orosz vakcina 91 százalék feletti hatékonysággal bír, nincsenek komoly mellékhatásai, így azt teljes mértékben biztonságosnak minősítették a szakemberek.

Franciaországban mindezek mellett vészesen gyorsan terjed a vírus agresszívabb változata, a január eleji adatokhoz képest megháromszorozódott a brit variánssal fertőzöttek száma, így a járvány újra belobbanni látszik, ha nem tesznek jelentős lépéseket a megfékezése érdekében.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére