Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztrál kormányfõ: nem írjuk alá a migrációs paktumot

Bertha László

2018.11.21. 09:25

Ausztrália nem fogja aláírni az ENSZ migrációs paktumát, mert az veszélyeztetné az ország határait - jelentette ki Scott Morrison miniszterelnök.

Az Egyesült Államok és Magyarország példáját követve Ausztrália volt a harmadik ország, mely idén júliusban jelezte, hogy nem hajlandó elfogadni az ENSZ migrációs egyezményét, így a további tárgyalásokhoz sem kíván asszisztálni.

A jelenleg is napirenden lévő migrációs paktumról az augusztusban beiktatott új miniszterelnök, Scott Morrison úgy fogalmazott szerdán, hogy a megállapodás veszélyeztetné Ausztrália bevándorlással és határvédelemmel kapcsolatos szabályait.

Soha nem járulnék hozzá olyanhoz, amely veszélyezteti a határainkat”

– jelentette ki a bevándorlásellenes kormányfő, aki hozzátette, hogy keményen dolgozott azért, hogy ne kerüljenek többé kiszolgáltatott helyzetbe.

Az ENSZ migrációs csomagjának jóváhagyási folyamatából Ausztrália mellett eddig az Egyesült Államok, Magyarország, Ausztria, Bulgária, Csehország, Lengyelország és Izrael lépett ki, de több országban is vitát képez. Az egyezményt (hivatalos nevén Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról) a tervek szerint decemberben fogadják el az ENSZ marokkói csúcstalálkozóján.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére