Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikában is a gyermekvállalást ösztönöznék a bevándorlással szemben

Bertha László

2018.11.05. 15:58

Az államnak minden lehetséges eszközzel a "Made in America" gyermekek megszületését kellene segítenie a bevándorlással szemben - állítja Steven W. Mosher amerikai társadalomtudós a Donald Trumphoz közel álló New York Postban.

A társadalomtudós álláspontja szerint Amerikának égető szüksége lenne egy bébibummra, azonban számos olyan tényező van, ami „fogamzásgátlóként” hat a társadalomban. Mosher úgy véli, hogy Donald Trump megválasztása óta az amerikai kapitalizmus nagy motorja ismét teljes gőzzel robog, de különös módon az emberek továbbra is vonakodnak a gyermekvállalástól.

A szerző felidézi, hogy a születési ráta zuhanása a – 2008-tól 2016-ig tartó – nagy recesszió alatt aligha meglepő, hiszen ki akarna gyermeket hozni a világra egy munkahelyek hiányától szenvedő, stagnáló gazdaságba? A 2016-os választást követő prosperitásnak a születések gyors növekedését kellett volna eredményeznie, ahogyan az a múltban is történt; ez azonban várat magára, hiszen

a nagyvonalú adócsökkentések és a középosztály növekvő jövedelmeinek ellenére a születési ráta továbbra is az amerikai történelem valaha volt legalacsonyabb szintjén mozog.”

Steven W. Mosher megjegyzi, hogy jelenleg átlagosan 1,7 gyermek jut egy párra, amely a jelenlegi népesség fenntartásához szükséges 2,1 alatt van.

Ezek a lehangoló számok az Amerikában született állampolgárok számának erősen csökkenő tendenciáját vetítik előre az elkövetkezendő évekre”

– teszi hozzá a szerző.

A társadalomtudós szerint erre fel majd egyesek megvonják a vállukat, mondván, az amerikai születési ráta még mindig magasabb, mint a német, és hozzájuk hasonlóan Amerika is könnyedén importálhatná a szükséges munkaerőt.

Olyan ez, mint azzal vigasztalni egy szívelégtelenségben szenvedő beteget, hogy jobb helyzetben van, mint a haldokló beteg a szomszéd ágyban”

– fogalmazza meg őszinte és kemény véleményét ennek kapcsán Mosher, aki szerint Angela Merkel német kancellár a migránskaravánok beengedésével jelentős társadalmi és gazdasági kudarcot idézett elő hazájában. 

A szerző úgy véli, hogy az Egyesült Államokba mostanra visszatelepített gyárakkal és a történelmi mélyponton lévő munkanélküliségi rátával növekedni fog a nyomás a migránsok importálására, holott sokkal jobb lenne, ha a munkások következő generációja a külföldi helyett „Made in America” lenne, amelynek előnyeit számos statisztika és kutatás is igazolja.

A születési ráta növeléséhez az Y generációt arra kell ösztönözni, hogy házasodjanak meg, és vállaljanak gyereket”

– szögezi le Steven W. Mosher, aki szerint ez a generáció rendkívül terméketlennek bizonyul a diákhitel-adósság óriási szintje miatt, valamint amiatt, hogy a házasság helyett az „együttélést” preferálják, a fiatal férfiak pedig vonakodnak felelősséget vállalni a házasság és a család iránt.

A probléma megoldásához a társadalomtudós szerint az államnak el kellene engednie a diákhiteleket, és csökkentenie kellene a fiatal párok adóterheit.

De tovább mennék. Számomra úgy tűnik, hogy azoknak a pároknak, akik hajlandóak három vagy több gyermeket felnevelni, nemcsak el kell engedni a diákhitelüket, hanem mentesíteni kellene őket valamennyi szövetségi adótól”

– írja a szerző a publicisztikájában, aki az írását a következőképpen zárja:

John F. Kennedy egyszer azt mondta: »a gyermek a világ legértékesebb erőforrása és a legjobb reménye a jövőre nézve«. Valójában ők az egyetlen reményünk a jövőre nézve.”

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A légszennyezés is kapcsolatba hozható a mentális betegségek kialakulásával

A légszennyezés is kapcsolatba hozható a mentális betegségek kialakulásával

A légszennyezettség nemcsak légúti betegségeket okoz és csökkenti a várható élettartamot, egy új tanulmány szerint mentális betegségek, köztük a depresszió és skizofrénia kialakulásával is kapcsolatba hozható. A tanulmány bírálói szerint azonban a megállapítások igazolására további kutatásokra van szükség.

Megdöbbentő számok: a német lakosság negyede migrációs háttérrel rendelkezik

Meghaladta a 25 százalékot az úgynevezett migrációs hátterű lakosság aránya Németországban tavaly a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdai adatai szerint.

Salvini ellen szövetkezik a bevándorláspárti olasz baloldal

Salvini ellen szövetkezik a bevándorláspárti olasz baloldal

Az eddig ellenzékben levő balközép Demokrata Párt (PD) teljes körű felhatalmazást adott a főtitkár Nicola Zingarettinek, hogy megkezdje a kormányalakítási egyeztetést az eddig koalícióban kormányon lévő, szélsőbaloldali Öt Csillag Mozgalommal.

Újabb magyar rendőri kontingens indult Európa határainak védelmére

Újabb magyar rendőri kontingens indult szerdán Szerbiába és Észak-Macedóniába, ahol a határok őrzésében segítenek majd – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Kína továbbra is elutasítja az azonos neműek házasságát

Kína jogi álláspontja szerint a házasság továbbra is egy férfi és egy nő köteléke – szögezte le egy kínai parlamenti szóvivő szerdán, kizárva, hogy Peking kövesse Tajvant az azonos neműek házasságának engedélyezésében.

Kiskorú lányokat erőszakoltak meg egy svéd fesztiválon, nem ez volt az első eset

Kiskorú lányokat erőszakoltak meg egy svéd fesztiválon, nem ez volt az első eset

Rajtuk kívül tucatnyian jelentették, hogy ismeretlenek zaklatták őket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére