Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Trudeau-hatás: még soha ekkora elutasítottsága nem volt a bevándorlásnak Kanadában

Forisek Ádám

2018.08.22. 10:41

Miután Trump lett az USA elnöke és Európában is elõretörõben van a jobboldal, Trudeau nem kisebb célt tûzött ki, mint hogy a "szabad, demokrata, nyílt" világ egyik vezetõ szereplõjévé tegye Kanadát. Ez mostanra egy törésvonalat eredményezett az ország elitje és népe között, a kanadaiak döntõ többsége ugyanis még soha nem volt ennyire elutasító a migrációval kapcsolatban, mint most.

A kanadai liberális miniszterelnök bevándorláspárti álláspontját nem kell senkinek bemutatni. Korábban a Twitteren közölte, hogy

a vallásától függetlenül Kanada mindenkit szeretettel vár, hiszen a sokszínűség az erősségünk.”

Ennek a politikának azonban voltak gyakorlati következményei is, a migránsok ezrével kezdték megrohamozni Kanadát. Az ország felkészültségéről azonban rengeteget elárul az a tény, hogy a kanadai bevándorlási hivatal például semmilyen útmutatót nem kapott arra vonatkozóan, hogy a Trudeau kijelentése miatt megnövekedett menekültkérelmekre hogyan reagáljanak.

A nyitott határok melletti kiállás amellett, hogy igen felelőtlen döntésnek bizonyult, politikai veszélyt is tartogathat a kanadai miniszterelnök számára.

Az Angus Reid által kedden közzétett közvélemény-kutatás szerint ugyanis még soha ekkora elutasítottsága nem volt a bevándorlásnak Kanadában, mint manapság. Nézzük a konkrétumokat.

A 2018-as évre a kanadai kormány 310 000 fős bevándorlási keretet alkalmaz, amelyet a kanadaiak döntő többsége szerint csökkenteni kellene. A megkérdezettek nem is tesznek különbséget a különböző kategóriákban: mindegy, hogy gazdasági migránsokról, menekültekről vagy családot egyesítő bevándorlókról van szó, mindegyikükből kevesebbet kellene beengedni szerintük.

Érdekes tendencia, hogy ezt a limitet 2014 és 2018 között emelték 260 000-ről 310 000-re, és ugyanebben az időszakban kerültek először többségbe a kutatásban a bevándorlást ellenző válaszadók. Míg 2014-ben a kanadaiak 36 százaléka volt elutasító, 2018-ban ez a szám már 49 százalék volt.

A 310 000 bevándorló befogadását kitűző limit azonban tovább fog növekedni, Trudeau 2020-ra ezt a számot már 340 000-re kívánja emelni. Legutoljára ilyen magas számot az első világháború előtti bevándorlási hullám produkált, amikor is több mint 400 000-en érkeztek az országba. Ez Kanada teljes népességnek több mint az öt százaléka.

És hogy ez miért jelent fenyegetést a Trudeau-kormányzatra? Az nyilvánvaló, hogy a konzervatív párt (CPC) a legerősebben migrációellenes. A párt szimpatizánsainak 67 százaléka szigorítana a jelenlegi bevándorlási törvényeken, míg mindössze két százaléka látna szívesen még több migránst a hazájában. A probléma Trudeau számára az, hogy még a liberálisok közül is többen szeretnék a bevándorlási keret szűkítését: 39 százalék, szemben azzal a 10 százalékkal, aki bővítené.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kiskorú svéd lányt megerőszakoló migráns nem érti, hogy miért illegális, amit tett

Azzal vádolnak egy magát 17 évesnek valló migránst Svédországban, hogy megerőszakolt egy kiskorú lányt. A migráns most azzal védekezik, hogy nem tudta, hogy Svédországban illegális a nemi erőszak, mivel ezt korábban senki sem mondta el neki. Közben kiderült, hogy az erőszakoló valójában nem 17 éves, hanem legalább 20.

A Soros-egyetem rektora szerint a magyar egy bűnös nép

A Soros-egyetem rektora szerint a magyar egy bűnös nép

Egy napra két sivalkodás már-már soknak is tűnhet. Először a CEU rektora egy osztrák lapban, majd Alex Soros hisztizett a CEU diplomaosztóján. Egy biztos: nemcsak a magyar kormánnyal van bajuk, hanem a magyar emberekkel is. Logikájuk meg szinte vetekszik a nácikéval.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb történései.

Kongói migráns: Belgium gyarmatosított minket, ezért ha elérjük, olyan lesz, mintha hazatérnénk

Kongói migráns: Belgium gyarmatosított minket, ezért ha elérjük, olyan lesz, mintha hazatérnénk

Számosz hemzseg a migránsoktól, ezért a turisták is messze elkerülik az Égei-tengeren fekvő szigetet. A helyi lakosok és a migránsok is úgy érzik, cserben hagyták őket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére