Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A székelyek megelégelték a hatóságok semmittevését, ezért felgyújtották a cigányházakat

888.hu

2017.04.01. 13:28

Öt különbözõ helyen támadtak cigány családokra ismeretlenek, Gyergyószentmiklóson. Több ház kiégett, de egyelõre senki sem sérült meg. A gyújtogatás oka prózai, de egyáltalán nem egyedi.
GYERGYÓSZENTMIKLÓS, 13:28

Öt különböző helyen támadtak cigány családokra ismeretlenek, Gyergyószentmiklóson. Több ház kiégett, de egyelőre senki sem sérült meg. A gyújtogatás oka prózai, de egyáltalán nem egyedi.

A helyi sajtó beszámolója szerint szándékos tűzokozás miatt kapott lángra pénteken este egy roma család háza a székelyföldi Gyergyószentmiklóson. A hatóságok szerint az ügy összefügghet az egy nappal korábban a városban elkövetett nagy értékű lopással, valamint a sorozatos lopásokkal, fenyegetésekkel.

A város polgármestere mindenkit higgadtságra intve kijelentette, hogy az egyik helyi bevásárlóközpont mellett élő családok előidézői voltak a történteknek.

Rég izzik hamu alatt a parázs, ezek a családok sok bosszúságot okoznak”

– jelentette ki a város első embere. Több eset volt, amikor a bevásárlóközpont parkolójában lopás történt, de mivel ezt kiskorúak követték el, a törvényes eszközök kevésnek bizonyultak a folyamat megállításához.

Az elmúlt időszakban olyan eset is történt, amikor valaki határozottan elutasított egy kiskorú kéregetőt, a gyermek felnőtt rokonai megfenyegették az adakozást megtagadó személyt. Ugyancsak az említett család támadt rá egy rendőrautóra, amikor a megfékezésükre rendőrség szállt ki a helyszínre. Betörték a járőrautó szélvédőjét, a rendőrök erősítést kellett hívjanak.

A polgármester szerint a kevés következménnyel járó tettek kelthették a szóban forgó családokban azt az érzetet, hogy nekik bármit szabad. Ennek eredménye a pénteki gyújtogatás.

Gyergyószentmiklóson továbbra is a hatóságok felügyelik a cigányok lakta övezeteket, hogy megelőzze a sérüléseket, újabb konfliktus kirobbanását.

Úgy tűnik, a csütörtöki nagy összegű pénzlopás következménye az eset. Gyújtogatás gyanúja áll fenn” – nyilatkozta a Szekelyhon-nak Filip Gheorghe, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a péntek esti, gyergyószentmiklósi tűzesetek kapcsán.

Egy gyergyószentmiklósi útkereszteződésnél lévő autó jobb első üléséről emelt el harmincezer lejt egy kiskorú, míg társa elterelte a vezető figyelmét. Mint arról már beszámoltunk, az említett lopást a rendőrség közlése szerint két 15 éves követte el, harmincezer lejnyi készpénzt emeltek el egy autóból.

A kivizsgálást az ügyészség végzi a rendőrség jelentése alapján. Egyelőre csendháborítás és előre megfontolt szándékkal elkövetett rongálás tetteseit keresik.

(Fotók innen

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére