Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Shell hatalmas nyereséget könyvelhet el az olajárak emelkedése után

888.hu

2022.05.08. 17:40

A londoni székhelyű energiaipari óriáscég közölte, hogy a korrigált nyereség 9,1 milliárd dollárra emelkedett a tavalyi év azonos időszakában elért 3,2 milliárd dollárról. Ez felülmúlta az elemzői várakozásokat, amelyek 8,2 milliárd dollárról szóltak.

 

A Shell az olajárak ugrásszerű növekedése után rekord első negyedévi nyereségről számolt be, és ezzel felerősítette a brit kormány azon követelését, hogy az energiavállalatok váratlan nyereségét adóztassa meg, hogy segítse a megélhetési költségek emelkedésével küzdő fogyasztókat – számolt be a hírről a Breitbart.

A magas olaj- és gázárak – részben az oroszországi szállítások bizonytalansága miatt – növelik a nagy energiaipari vállalatok nyereségét, és világszerte táplálják az inflációt.

Nagy-Britanniában, ahol a háztartások az eddigi legnagyobb mértékű életszínvonal-csökkenéssel néznek szembe, ez kiváltotta azt a követelést, hogy a fogyasztók megsegítésére különadóval terheljék az energiaipari vállalatok nyereségét.

 

Boris Johnson miniszterelnök szerdán elutasította a váratlan nyereségadóra vonatkozó felhívásokat, mondván, hogy az csökkentené a beruházásokat Nagy-Britanniában, miközben az ország éppen most próbálja diverzifikálni energiaiparát és növelni a megújuló forrásokból származó termelést. Az ellenzéki pártok azonban fokozták a nyomást a Shell eredményjelentését követően.

„Teljesen megbocsáthatatlan, hogy [a kormány] nem hajlandó megadóztatni az energiavállalatok szuperprofitját, amikor az emberek túlságosan rettegnek attól, hogy fűtsék az otthonaikat.” – mondta Ed Davey, a Liberális Demokraták vezetője.
„Ez az egyszeri adó több milliárd fontot hozna be, amely most segítene a kiszolgáltatott családoknak az energiaszámláikkal kapcsolatban. Ez nem lehetetlen.”

 

A Brent nyersolaj, a globális olajárak referenciaértéke az első negyedévben átlagosan 102,23 dollár volt hordónként, ami

67%-kal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

 

A brit média tele van olyan történetekkel, amelyek arról szólnak, hogy az emberek kénytelenek kihagyni az étkezést vagy eladósodni, mivel otthonuk fűtéséért küzdenek, miután április 1-jén életbe lépett a háztartási energiaárak 54%-os emelkedése. Az infláció már az emelések előtt is 30 éves csúcsra, 7%-ra gyorsult márciusban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A legismertebb francia író szerint Európát elsodorja a népvándorlás

„Amikor a bevándorlásról van szó, senki sem irányít semmit, ez a probléma. Európát el fogja söpörni ez a kataklizma” – fogalmazott Michel Houellebecq.

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

A „Birodalmi-polgárok” fegyveres csoport államcsínyét akadályozta meg a német Szövetségi Nyomozóhivatal és a rendőrség speciális alakulatai. Az akció veszélyessége miatt még a GSG-9 kommandósait is bevonták a hajnali razziába. Németország-szerte eddig összesen 52 személyt vettek őrizetbe a puccskísérlet gyanújával és számos lőfegyvert foglaltak le.

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

A brüsszeli elhibázott szankciók miatt megszüntetett benzinárstop feloldása után megnéztük, hogyan állnak az uniós rangsorban a hazai üzemanyagárak. Árstop nélkül is kedvezőek.

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

A globális fegyvereladások 2021-ben közel két százalékkal nőttek az ukrajnai háború előtt.

Orbán Viktor: A szankciós benzinárakból elvonjuk az extraprofitot

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk – írta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére