Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek döntõ többsége aggódik a bevándorlás miatt

Pörge Béla

2019.02.20. 14:58

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt egy friss felmérés szerint.

Az online felmérésekkel foglalkozó Civey közvélemény-kutató társaság adatai szerint a német lakosság 41,3 százaléka nagyon aggódik a bevándorlás miatt, 29 százalék pedig kevéssé. A lakosság 29,7 százalékát a bevándorlás nem aggasztja – írja az MTI.

A Civey egy úgynevezett folyamatos felmérésben vizsgálja a bevándorlás társadalmi megítélését. A 2016. július 14-én indított felmérés kérdőívét számos német hírportálon elhelyezték, a bevándorlás témájával kapcsolatos írások kiegészítéseként.

A vizsgálatban eddig 455 210 internetező vett részt.

A Civey a lakosság egészére nézve reprezentatív adatokat állít elő a kérdőívre adott válaszaik alapján. A felmérés tájékoztatójában kiemelték, hogy Németország 2012 óta világszerte a második legnépszerűbb bevándorlási célország az Egyesült Államok után.

Érdekesség, hogy 2017-ben a németek még pártolták a Willkommenskultur politikáját, de már akkor is a többség úgy vélte, hogy több bevándorlót már nem bírnak el. 2018 őszén viszont egy felmérés már azt mutatta, hogy a német emberek kétharmada szerint rossz irányba változtak a dolgok a migrációs válság hatására az országban.

Egy amerikai kutatás alapján 2018 decemberében a németek 58 százaléka úgy látta, hogy kevesebb migránst kellene befogadnia Németországnak. Viszonyításképpen a magyarok 72 százaléka vélekedett ugyanígy.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére