Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német liberálisok ellenzékbe vonulással fenyegetik Merkelt

888.hu

2017.11.05. 20:28

Nincs értelme olyan kormányt felállítani, amely nem stabil és a tagjai folyamatosan harcolnak egymással - mondta Christian Lindner, a liberális FDP vezetõje a koalíciós tárgyalásokról.
BERLIN, 20:28

Nincs értelme olyan kormányt felállítani, amely nem stabil és a tagjai folyamatosan harcolnak egymással – mondta Christian Lindner, a liberális FDP vezetője a koalíciós tárgyalásokról.

A német Szabad Demokrata Párt (FDP) vezetője egy vasárnap megjelent interjúban elmondta, hogy a liberálisok nem félnek egy új választástól, amennyiben összeomlanak a koalíciós tárgyalások köztük, a Merkel és Seehofer által vezetett konzervatívok (CDU-CSU) és a Zöldek között.

Berliner Morgenpostban megjelent interjúban Linder azt mondta, hogy a koalíció nem fog létrejönni csak azért, mert

mindenki fáradt és muszáj valamilyen módot találni az együttműködésre".

A pártelnök szerint jelenleg 50-50 százalék az esélye, hogy létrejöjjön a pártok színei miatt Jamaica-koalíciónak nevezett kormány.

Linder szerint egy új választás már csak azért sem lenne rossz, mivel a felmérések szerint az nem járna a liberálisok által megbélyegzett, bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt megerősödésével. A pártelnök szerint ez lehetőséget adna arra is, hogy a liberálisok azt üzenjék választóiknak: a meggyőződésük szilárd képviselete fontosabb a hivatali autónál.

A két hete tartó tárgyalásokon három olyan kiemelkedő téma van, amelyben a felek nem tudnak megegyezni: az oktatás jövője, a migráció kérdése, valamint a pénzügyminiszter személye. Ezek miatt külön-külön is kútba eshetnek a tárgyalások.

Lindner szerint, ha az FDP legfontosabb javaslatai nem kerülnek be a megvalósítandó programpontok közé, akkor

ellenzékbe vonulunk és elfogadom majd rám zúduló szarvihart"

– mondta a politikus.

A liberális FDP bevándorlásellenes nézeteket képvisel. A héten a Zöldek ismertették nagyvonalú migrációs tervüket, amellyel több százezer migráns érkezne Németországba a családegyesítések révén. Az FDP erre azt mondta, hogy a terv "ajándék a szélsőjobbnak", utalva arra, hogy ezzel muníciót adnak az AfD-nek. A Zöldek erre visszalőttek, mondván, hogy Linder populista közhelyeket pufogtat és elszabotálja a koalíciós tárgyalásokat. (A Zöldek terve egyébként a felmérések szerint népszerű volt, ugyanis tovább emelte a támogatottságukat, jelenleg 11 százalék környékén tanyáznak.)

Az FDP-nek rengeteg ideje van. Arról nem tehetek, hogy mások egyre jobban türelmetlenkednek. Csak akkor írjuk alá a koalíciós megállapodást, ha azt tudjuk mondani: ez felelősségteljes megállapodás. Nincs értelme egy olyan kormányt létrehozni, amely nem stabil és folyamatosan belső harcok gyengítik"

– mondta Lindner.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Izraeli kémhálózat tagjait fogták el Iránban

Iránban izraeli kémhálózatot lepleztek le, amelynek tagjait a Forradalmi Gárda emberei elfogták – közölte vasárnap a félhivatalos ISNA iráni hírügynökség.

Megújult a Néprajzi Múzeum, egy román szenátor provokálta Novák Katalint

Megújult a Néprajzi Múzeum, egy román szenátor provokálta Novák Katalint

Átadták a Városligetben a díjnyertes Néprajzi Múzeumot, Gyulafehérváron provokálták a magyar köztársasági elnököt.

Ilyen lett az új Néprajzi Múzeum világszínvonalú épülete – KÉPEK

Ilyen lett az új Néprajzi Múzeum világszínvonalú épülete – KÉPEK

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.

Orbán Viktor: „Magyarnak lenni jó”

Orbán Viktor: „Magyarnak lenni jó”

Magyarnak lenni jó! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére