Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német egyetemeken kevésbé érvényesül a véleményszabadság, mint Magyarországon

Tóth Dalma

2017.07.06. 17:58

A véleményszabadságot illetõen borzasztó állapotok uralkodnak a német egyetemeken, és a helyzet csak egyre rosszabb - olvasható a Tichys Einblick német lap egyik cikkében.
BERLIN, 17:58

A véleményszabadságot illetően borzasztó állapotok uralkodnak a német egyetemeken, és a helyzet csak egyre rosszabb – olvasható a Tichys Einblick német lap egyik cikkében.

Számos német egyetemen véleményőrök üldözik azokat, akik nem osztják világnézetüket és értékeiket”

– olvasható a Lovas István által kiszúrt cikk elején.

Az író azzal folytatja, hogy amikor Bernie Sanders, amerikai elnökjelölt beszédet tartott a berlini Szabadegyetemen, mindenki ujjongva fogadta. Az amerikai baloldali ikon szavait lelkesedés, taps, derültség követte. Elméleteit zavartalanul adhatta elő, senki sem kérdőjelezte meg. Nem jelentek meg a helyszínen konzervatív vagy jobboldali csoportok, akik tiltakoztak volna, megzavarták vagy megakadályozták volna a felszólalását.

Viszont, ha például a német Erika Steinbach, konzervatív országgyűlési képviselő tartana előadást egy német egyetemen, biztosan egészen más lenne a helyzet.

A baloldaliak mindent megtennének azért, hogy a felszólalását megakadályozzák, még erőszakot is kilátásba helyeznének.

Jörg Baberowski, kritikus nézeteiről ismert professzort a berlini Humboldt Egyetemen a baloldali alakok folyamatosan követik, támadják és rágalmazzák. A legnagyobb sajtóorgánumok alig adnak hírt erről, ha pedig valami oknál fogva mégis írnak róla, a tettesekkel rokonszenveznek.

A német politikával és médiával foglalkozó tanszékeket ez kevésbé érdekli, inkább foglalkoznak a magyarországi felsőoktatás helyzetével.

Mert ott olyan támadást intézett a kormány a Soros-egyetem külföldi alkalmazottai ellen, ami máshol teljes mértékben a dolgok normális menetének a része lenne – írják. Az, hogy

valakinek munkaengedéllyel kell rendelkeznie, az egyetemnek pedig hazai campussal, ha Magyarországon továbbra is működni szeretne, máshol teljesen hétköznapinak számít."

Mit szólna Berlin vagy Washington, ha Észak-Korea náluk akarna felállítani egy egyetemet? – teszik fel a kérdést.

A szerző több példát hozva a cikk végén megállapítja, hogy összességében a német egyetemeken sokkal rosszabbak az akadémiai szabadság és a véleményszabadság feltételei, mint Magyarországon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére