Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A muszlimok nevetgélve és örömködve fogadták, hogy lángol a Notre-Dame

Sümeghi Lóránt

2019.04.16. 13:05

Nemcsak arab, hanem angol és francia nyelven is elárasztották az internetes platformokat azok a muszlim kommentelõk, akik Allah dicsõséges közbenjárásaként fogták fel a tûzvészt, és õszinte hangon adtak hálát annak, hogy lényegében csak a Notre-Dame falai maradtak meg a tegnapi hatalmas tûz után.

A nyugati világ számára egyáltalán nem új keletű jelenség az, ahogyan az iszlám szélsőséges szárnyainak követői minden olyan műemléket, szobrot vagy imahelyet, amely nem kötődik az általuk képviselt ideológiához, azonnal felgyújtanak, lerombolnak és a földdel teszik egyenlővé.

Ezt tette az Iszlám Állam is sok helyütt a Közel-Keleten is, a teljesség igénye nélkül:

 • Ninivében, azon belül is a hajdani Asszír Birodalom fővárosában, Moszulban porig rombolták a történelmi jelentőségű épületeket, szobrokat és imahelyeket;
 • Kalhuban a királyi sírok, szobrok és a kalhui palota vált semmissé;
 • Hatrának – melyet 1985-ben a világörökség részévé nyilvánítottak, és amelynek rekonstrukciói a múlt század végén fejeződtek be – is eltörölték a romjait a Föld színéről;
 • végezetül Palmürát és az ott található templom nagy részét is felrobbantotta az Iszlám Állam, mely szintén a világörökség része volt.

Nem is csoda tehát, hogy szinte felrobbant az internet azon muszlim felhasználók kommentjeitől, amelyek éltették a keresztény és a nyugat-európai civilizáció egyik jelképének, a Notre-Dame-nak a lángolását.

 • Djamel Boukakra: "Ha Allah is úgy akarja, legközelebb az Eiffel-torony ég majd!"
 • Jawhar Ghaoui: "Allah gyarapítsa áldásait"
 • Sofiane Biudabdillha: "A szíriai és iraki civilizációt 2000 óta pusztítják, mégsem sír senki"
 • Samir Ti: "Jaj, ennél szebb tüzet még soha sem láttam. A világ legszebb tüze"
 • Mona Z-s: "Kár érte. Ezen a platformon keresztül szolidaritást vállalok a tűzért (nevetős emotikon)"
 • Meghmoi Jalal: "Kár, hogy nem omlott össze az egész épület"
 • Raouf Raouf Daouadi: "Együttérzek...a tűzzel"
 • Abd El Hak Hako: "Ünnepeljünk"

Alább pedig a gúnyos nevetéssel reagáló, szintén muzulmán felhasználók láthatóak. Ez utóbbi hírt a szélsőségesen bevándorláspárti BuzzFeed nevű viccportál meg is próbálta letagadni, azt állítva, hogy ezen reakciók nem a Notre Dame katasztrófája kapcsán születtek – mondani sem kell, kevés sikerrel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat

A „Mentsük meg Amerikát” (Save America) elnevezésű, csaknem két órán át tartó rendezvényen a volt elnök – az idén novemberben esedékes félidős választásokra utalva – kijelentette: fontos, hogy a republikánusok mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban visszaszerezzék a többséget.

4 éves kortól szexuális neveléssel érzékenyítenek a holland óvodákban

Hollandiában a gyermekek szexuális nevelését már négyéves kortól elkezdik, és minden korosztály számára különböző módon oktatják – erről ír a Dutchreview az egyik cikkében. Az oktatásokon nyíltan beszélnek a diákokkal a genderidentitásról és a homoszexualitásról is. Az újság szerint a kisgyerekek hamar megtanulják, hogy „tökéletesen természetes, hogy két férfi vagy két nő szeretik egymást„. A szülők, ha akarnának, sem tehetnének ellene semmit, az állami óvodákban és iskolákban ez kötelező nevelési feladat – írja az Origo.

Rasszista vallomás

Rasszista vallomás

„A cég még tavaly döntött a névváltoztatásról, mivel a régi név és a fekete idős urat ábrázoló logó a felmérések szerint rasszista sztereotípiákat idéz.”

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Legalábbis a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint.

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Amikor Solymos Tóni és az Express együttes 1968-ban megírta az „Ó egy kis csók, nem nagy kérés, ezt te is jól tudod” kezdetű, ma is kedvelt dalát, nagy valószínűséggel esze ágába sem jutott, hogy ez a csók nem egy fiatal pár, pontosabban nem feltétlenül egy fiatal fiú és lány egymáshoz vonzódásának gyümölcse.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére