Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok miatt még mindig nem biztos a nagykoalíció Németországban

Pörge Béla

2018.02.17. 19:38

Sokan vannak az SPD-ben, akiknek nem tetszik, hogy korlátozni akarják a bevándorlást.
BERLIN, 19:38

Sokan vannak az SPD-ben, akiknek nem tetszik, hogy korlátozni akarják a bevándorlást.

A Focus című német portál interjút készített egy SPD-s képviselőnővel arról, hogy mi a véleménye a jelenlegi német politikai helyzetről, mit szól a nagykoalícióhoz és a pártja hanyatlásához.

Az SPD jelenleg mélyponton van, a párt támogatottsága sosem volt még ilyen közel az AfD támogatottságához. Christina Bredtmann nem az egyetlen olyan SPD-tag, aki szerint a nagykoalíció csak tovább rontana a szociáldemokraták helyzetén.

Bredtmann úgy véli, hogy az SPD-nek új arculatra lenne szüksége, ami markánsan eltérne a CDU-tól. Ellenkező esetben az AfD tovább erősödne, az SPD pedig teljesen elvesztené a saját identitását.

Konkrét ügyek nem igazán kerültek elő az interjúban, kivéve a migrációs válságot.

Bredtmann szerint elfogadhatatlan a felső korlát a bevándorlásban, 220 ezer migráns után is be kell fogadni azokat, akiknek menedékre van szüksége.

A várakozások szerint az SPD tagsága meg fogja szavazni a nagykoalíciót, azonban ez korántsem vehető biztosra. Christina Bredtmann csak egy képviselő azok közül, akik tartanák magukat Martin Schulz bukott pártelnök választások után tett kijelentéséhez, miszerint az SPD nem fog részt venni a kormányzásban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére