Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország visszaküldené a migránsokat Görögországba

888.hu, Magyar Nemzet

2021.04.27. 09:00

A bajt nem ide kell hozni, hanem ott kell segíteni, ahol baj van – úgy tűnik, a magyar kormány álláspontját egyre inkább magáévá teszi Németország is, amely 2015-ben, az európai migrációs válság csúcsán a nyitott határok politikáját választotta – írja kedden a Magyar Nemzet.

 

A Welt am Sonntag vasárnapi lap értesülése szerint ugyanis a berlini kormány visszaküldené Görögországba azokat a menedékkérőket, akiket korábban menekülteknek vagy oltalmazott személyeknek nyilvánított Athén, de közben mégis Németországba érkeztek – olvasható a hírportál oldalán.

Hozzáteszik: Berlin állná a visszaküldött személyek ellátási költségeit is, akár szállodaszobákat biztosítana számukra Görögországban. Berlin új terve mindössze Athén visszafogadási hajlandóságán múlik.

Az illegális bevándorlási hullám mellett

havonta mintegy ezer olyan ember folyamodik menedékkérelemért Németországban,

akit Görögország már menekültként ismert el – emelik ki.

Őket eddig azért nem küldték vissza, mert a német bíróságok megítélése szerint nem kapnak megfelelő ellátást Görögországban, de még az a veszély is fenyegeti őket, hogy fedél nélkül maradnak – írja a hírportál.

Kolduslét fenyegeti őket, és egy olyan élet, amely nem felel meg az emberi jogi előírásoknak”

– ezzel az indokkal tiltotta meg néhány nappal ezelőtt egy osnabrücki bíróság, hogy két, Görögországban már menekültstátussal rendelkező szíriai nőt visszatoloncoljanak.

Németország csupán négy menekültet küldött vissza Görögországba 2016 óta – írja az Exxpress osztrák hírportál. A német bevándorlási hivatal márciusban közölte, hogy a Görögországban már menekültstátussal rendelkező bevándorlók menedékkérelmi eljárását tavaly december óta szünetelteti.

Alexander Throm, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) parlamenti képviselője piszkos játszmával vádolta meg Athént.

Menekültstátust adnak a migránsoknak, azonban nem nyújtanak nekik megfelelő ellátást, s hagyják, hogy gyorsan továbbutazzanak. Ennek véget kell vetni”

– közölte a politikus. Linda Teuteberg, az ellenzéki liberális FDP képviselője szerint a másodlagos migráció az európai menekültügyi rendszer „Achilles-sarka”. A menekültként vagy oltalmazott személyként nyilvántartott bevándorlók ugyan szabadon utazhatnak az Európai Unió tagállamai között, de nem telepedhetnek le másik tagországban – írja az InfoMigrants hírportál.

A 2019 nyarán hivatalba lépett jobboldali athéni kormány elődjénél sokkal határozottabban lép fel az illegális bevándorlás ellen, de cáfolja a rossz bánásmódról szóló német vádakat. Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter szerint Görögország segítséget nyújt a menekültekként elismert személyeknek abban, hogy lakást találjanak és állami támogatást igényeljenek – írják.

Az viszont a saját felelősségük, hogy közben állást keressenek. Nem biztosítunk életre szóló segélyeket azok számára, akik nem dolgoznak”

– hangsúlyozta. Görögországban becslések szerint jelenleg nyolcvanezer menekült, illetve menedékkérő tartózkodik – teszi hozzá a Magyar Nemzet.

A Görögországból induló, Magyarországot, Ausztriát és Németországot is érintő nyugat-balkáni migrációs útvonalon közben

lankadatlanul zajlik az illegális bevándorlók menetelése.

Január és március között több mint ötezer ember nyújtott be menedékkérelmet Ausztriában, ami 42 százalékos növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A bevándorlók 82 százaléka férfi – írja az Exxpress, amely szerint főleg szíriai, afgán és marokkói állampolgárok érkeznek.

A hírportál megjegyzi: mindez úgy lehetséges, hogy a koronavírus-járvány közepette szigorú határőrizetet rendeltek el az EU tagállamai. Az osztrák aggodalmakat Bakondi György, a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának április elején elhangzott kijelentése is alátámasztja: eszerint

az év első három hónapjában több mint huszonöt és fél ezer illegális migránst fogtak el Magyarországon.

Ez az adat tavaly ugyanebben az időszakban kilencezer volt.

A hírportál hozzáteszi: mindeközben márciusban a Földközi-tenger középső medencéjében négyszeresére nőtt, nyugati medencéjében megkettőződött az Európai Unióba irányuló illegális határátlépések száma az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Facebook szándékosan cenzúrázza a konzervatív-jobboldali hírportálokat

A Facebook szándékosan cenzúrázza a konzervatív-jobboldali hírportálokat

A vállalat a 2016-os választások után két olyan eszközt is használt, amely aránytalanul nagy kárt okozott a konzervatív kiadóknak. A The Journal prezentálta a Facebook belső kutatását, amely szerint ha mindkét eszközt eltávolítanák, akkor a Breitbart News forgalma 20 százalékkal, a Washington Timesé 18 százalékkal, a Western Journalé 16 százalékkal, az Epoch Timesé pedig 11 százalékkal nőne. Végül a Facebook az egyik eszközt eltávolította, míg a másikat megtartotta, azonban nem világos, hogy melyiknek volt nagyobb hatása a forgalomra.

Kilépett a DC-től, mert elege lett a woke-kultúrából

A DC Comics munkatársa kilépett a cégtől, mivel elege van abból, hogy a képregények a felvilágosult baloldal narratíváját képviselik.

Orbán Viktor: Egymásra számíthatunk!

A miniszterelnök a Facebook-oldalán osztott meg képeket.

Zavarja a szélsőbalosokat az életpárti ima

Zavarja a szélsőbalosokat az életpárti ima

„Fuck your God!” – kiabálta a szélsőbalos csoport az életpárti virrasztás résztvevőinek. Az Antifa aktivistái megtámadták a konzervatív, életpárti diákokat, és azt ordították nekik, hogy öljék meg magukat.

Az Erdélyi Magyar Szövetség magyar neve miatt utasította el a törvényszék a pártfúziót

A Bukaresti Törvényszék azért utasította el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését, mert utóbbi hivatalos nevét magyarul is, románul is be kívánták jegyeztetni az egyesülő pártok – közölte vasárnap az EMSZ sajtóirodája.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére