Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok fognak gondoskodni az idõsödõ németekrõl

Tóth Dalma

2017.07.18. 21:58

Németország lakossága elöregszik, az idõsekrõl pedig valakiknek gondoskodnia kell. A németek ezt a szerepet pedig a migránsoknak szánják.
BERLIN, 21:58

Németország lakossága elöregszik, az idősekről pedig valakiknek gondoskodnia kell. A németek ezt a szerepet pedig a migránsoknak szánják.

Németországban nagy hiány van az idősgondozókból, de az egyik szakiskola azt reméli, hogy a problémára megoldást nyújthatnak a migránsoknak.

Egy bonni egészségügyi ellátással foglalkozó szervezet nyolc migránsnak tart képzést hat hónapon keresztül minden egyes hétköznap. Az iraki, afgán és szíriai bevándorlók a tanfolyam során megtanulják, hogyan gondoskodjanak az idősekről. A migránsokat irányított szimulációkon keresztül oktatják bábuk segítségével. A program keretein belül a migránsoknak részt kell venniük egy 30 napos kórházi szakmai gyakorlaton is – írja a Deutsche Welle.

A BeQuFa-nak nevezett programon keresztül megvalósuló ápolóképző kurzustól azt remélik, hogy a migránsok könnyebben boldogulnak majd a munkaerőpiacon és valamennyi német nyelvtudást is magukra szednek.

Merkelék statisztikái szerint 2035-re 21 millió 67 év feletti német állampolgár lesz. Rosszabbul hangzik viszont, hogy a német társadalom fele 2050-re 80 év feletti lesz, miközben 2015-2016 között több mint 1,2 millió migráns érkezett Németországba, többségük 18-34 év közötti. Ez azt jelenti, hogy Németországnak nincs más választása: migránsokat kell kiképeznie, hogy gondoskodni tudjanak az idősödő németekről.

A bonni egészségügyi szervezet szerint esélyt kell adni az illegális bevándorlóknak is, hiszen hiány van a szakmában, a szakápolás pedig jó karrierlehetőséget biztosít számukra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére