Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok antiszemitizmusa miatt törvényben tiltanák meg a zászlóégetést Németországban

888.hu

2017.12.16. 13:38

Pár nappal ezelõtt olyan esemény történt Németországban, amely a 30-as, 40-es évek óta példa nélküli. Egy Dávid-csillagot ábrázoló zászlót égettek el a Brandenburgi kapu mellett.
BERLIN, 13:38

Pár nappal ezelőtt olyan esemény történt Németországban, amely a 30-as, 40-es évek óta példa nélküli. Egy Dávid-csillagot ábrázoló zászlót égettek el a Brandenburgi kapu mellett. Válaszul a németek törvényt hozhatnak a zászlóégetések ellen.

Mint arról mi is beszámoltunk, muszlim migránsok izraeli zászlókat gyújtottak meg Berlinben, válaszul arra, hogy Donald Trump amerikai elnök az Egyesült Államok nevében elismerte Izrael fővárosának Jeruzsálemet. A migránsok akciója kiverte a biztosítékot Németországban.

Ahogy arról több német lap is beszámolt, ilyen legutóbb a 30-as években történt, a nácik által uralt Németországban. 1938. november 9-én éjszaka az úgynevezett kristályéjszaka során a nácik felgyújtottak számos zsinagógát, a zsidó közösséghez tartozó német állampolgárok boltjait, valamint számos intézményt. Az este során akkor több tucatnyi ártatlan halt meg. A későbbi események pedig elvezettek a milliók halálával végződő holokauszthoz.

Szerencsére az eheti zászlóégetésnél közbeavatkozott a rendőrség és a legmagasabb rangú politikusok ítélték el a gyűlöletkeltést – még Merkel is, akinek a kis kedvencei vitték végbe ezeket a cselekedeteket.

Érdekesség, hogy jelenleg nem bűncselekmény izraeli zászlót égetni Németországban.

A berlini incidens miatt azonban szövetségi parlament törvényhozói már tárgyalnak arról, hogy jogszabályokkal kellene megakadályozni a hasonló incidenseket.

A kérdésben Izrael berlini nagykövete is elmondta véleményét. Jeremy Issacharoff szerint a német szövetségi parlamentnek olyan törvényeket kellene hoznia, amely minden ország zászlajának elégetését bünteti. A kérdésben széleskörű egyetértés mutatkozik – írja a Deutsche Welle.

Bárki, aki izraeli zászlót éget, megkérdőjelezi Izrael létezéshez való jogát"

– mondta Josef Schuster, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának vezetője.

Márpedig Izrael megvédése fontos a német nemzeti érdekek szempontjából – ezt legalábbis mindig sietnek elmondani Németország politikai vezetői, már az 1950-es évek óta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére