Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok antiszemitizmusa miatt törvényben tiltanák meg a zászlóégetést Németországban

888.hu

2017.12.16. 13:38

Pár nappal ezelõtt olyan esemény történt Németországban, amely a 30-as, 40-es évek óta példa nélküli. Egy Dávid-csillagot ábrázoló zászlót égettek el a Brandenburgi kapu mellett.
BERLIN, 13:38

Pár nappal ezelőtt olyan esemény történt Németországban, amely a 30-as, 40-es évek óta példa nélküli. Egy Dávid-csillagot ábrázoló zászlót égettek el a Brandenburgi kapu mellett. Válaszul a németek törvényt hozhatnak a zászlóégetések ellen.

Mint arról mi is beszámoltunk, muszlim migránsok izraeli zászlókat gyújtottak meg Berlinben, válaszul arra, hogy Donald Trump amerikai elnök az Egyesült Államok nevében elismerte Izrael fővárosának Jeruzsálemet. A migránsok akciója kiverte a biztosítékot Németországban.

Ahogy arról több német lap is beszámolt, ilyen legutóbb a 30-as években történt, a nácik által uralt Németországban. 1938. november 9-én éjszaka az úgynevezett kristályéjszaka során a nácik felgyújtottak számos zsinagógát, a zsidó közösséghez tartozó német állampolgárok boltjait, valamint számos intézményt. Az este során akkor több tucatnyi ártatlan halt meg. A későbbi események pedig elvezettek a milliók halálával végződő holokauszthoz.

Szerencsére az eheti zászlóégetésnél közbeavatkozott a rendőrség és a legmagasabb rangú politikusok ítélték el a gyűlöletkeltést – még Merkel is, akinek a kis kedvencei vitték végbe ezeket a cselekedeteket.

Érdekesség, hogy jelenleg nem bűncselekmény izraeli zászlót égetni Németországban.

A berlini incidens miatt azonban szövetségi parlament törvényhozói már tárgyalnak arról, hogy jogszabályokkal kellene megakadályozni a hasonló incidenseket.

A kérdésben Izrael berlini nagykövete is elmondta véleményét. Jeremy Issacharoff szerint a német szövetségi parlamentnek olyan törvényeket kellene hoznia, amely minden ország zászlajának elégetését bünteti. A kérdésben széleskörű egyetértés mutatkozik – írja a Deutsche Welle.

Bárki, aki izraeli zászlót éget, megkérdőjelezi Izrael létezéshez való jogát"

– mondta Josef Schuster, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának vezetője.

Márpedig Izrael megvédése fontos a német nemzeti érdekek szempontjából – ezt legalábbis mindig sietnek elmondani Németország politikai vezetői, már az 1950-es évek óta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita, Szilágyi György jobbikos képviselő élettársa. A Blikknek nyilatkozva a nyíregyházi édesanya úgy fogalmazott: egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele. Mint mondta, heteken keresztül se éjjele, se nappala nem volt a bulin történtek után.

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Az új kormányban vannak nagy visszatérők és pár miniszteri területen újoncnak számító kormánytag is, de vajon kik ők és miért kerültek a kormányba?

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

„De ha a gondolat elrontja a beszédet, akkor a beszéd megronthatja a gondolatot is.“ George Orwell idézete jutott eszembe, miközben Gyurcsány hétfői parlamenti felszólalását hallgattam és a Direkt36 által nyilvánosságra hozott baloldali belső viszályokról olvastam.

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

A CPAC Hungary konferenciát május 19-én és 20-án rendezik meg Budapesten. Az esemény főszónoka Orbán Viktor lesz.

Itt a nyár, libsi, a Balatont alázd

Itt a nyár, libsi, a Balatont alázd

Épphogy elérte a 20 fokot a hőmérséklet, ismét megjelentek a Balatont gyalázó cikkek. Annyira unalmasak és annyira kiszámíthatóak már a hazájukkal kezdeni semmit nem tudó balliberálisok, hogy nevetségesbe csap át a vergődésük.

Csak felfelé: a magyar gazdaság érte el a legmagasabb növekedést az EU-ban

A KSH első becslése alapján 8,2 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye 2022 első negyedévében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére