Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A manilai törvényhozás kezdeményezheti Duterte leváltását

Kékes Viki

2016.12.15. 06:48

Két ellenzéki szenátor kezdeményezheti a Fülöp-szigeteki államfõ leváltását, miután az elnök beismerte, hogy Davao polgármestereként saját kezûleg végzett feltételezett bûnözõkkel, hogy példát mutasson a rendõröknek.
MANILA, 06:48

A manilai törvényhozás kezdeményezheti Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki államfő leváltását, miután az elnök beismerte, hogy Davao polgármestereként saját kezűleg végzett olyanokkal, akiket bűnözőnek tartott.

Duterte hétfőn üzletemberek előtt beszélt arról, hogy 

egy motorbiciklin cirkáltam a városban, problémák után kutatva járőröztem az utcákon. Valójában kerestem az összeütközés lehetőségét, hogy ölhessek. Davaóban személyesen is gyilkoltam, csak hogy megmutassam a srácoknak: ha én is megtehetem, ők miért ne tehetnék meg."

Leile de Lime ellenzéki szenátor szerint Duterte beismerése alapja lehet a leváltásra irányuló eljárás megindításának.

Ez a közbizalommal való visszaélés, és főbenjáró bűn. A tömeggyilkosság mégis csak súlyos bűncselekmény, s mint ilyen, az alkotmány értelmében jogalapot ad az elnök elmozdítására irányuló eljárás megindításához." 

Duterte szövetségesei viszont felszólították az ellenzéket, hogy akkor kezdeményezzék az elnök leváltását, ugyanis még matematikai esélyük sincs a sikerre. A 293 fős kongresszusban alig ötven ellenzéki képviselő ül, miközben az elnököt csak kétharmados többséggel lehet leváltani.

Az üzleti találkozó szervezője szerint Duterte valószínűleg nem mondott igazat. Az ország igazságügyi minisztere is arról beszélt, hogy az elnök túlzott annak érdekében, hogy üzenetét célba juttassa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére