Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok kétharmada szerint a fejlődő országok támogatásával kezelhető az illegális migráció

Zelenka Dóra

2019.10.23. 19:20

A magyarok majdnem kétharmada, 66 százaléka, az európaiak összességének 70 százaléka vélekedik úgy, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi segítség hatékony módja az illegális migráció kezelésének. Tíz magyar közül majdnem három szerint az uniónak ezért több pénzt kellene költenie a fejlődő országok támogatására – közölte az Európai Bizottság szerdán.

Az uniós fejlesztési együttműködésről szóló, 2019-es Eurobarométer-felmérés szerint a magyarok nagy többsége, 79 százaléka úgy gondolja, hogy fontos a fejlődő országok népességének támogatása, és 67 százalékuk tartja úgy, hogy a fejlődő országokban jelentkező szegénység kezelésének az Európai Unió fő prioritásai közé kell tartoznia.

A megkérdezett magyarok több mint fele, 52 százaléka vélekedett úgy, hogy a magyar kormánynak is az egyik fő feladatának kellene lennie a szegénység kezelésének a fejlődő országokban. Ez kilenc százalékpontos emelkedés 2018 óta, az egyik legnagyobb az uniós tagállamok között.

Magyarországon a válaszadók több mint háromnegyede, 77 százaléka értett egyet azzal, hogy a szegénység kezelése a fejlődő országokban az EU saját érdeke is. A magyarok 70 százaléka vélekedett úgy, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi segítség hatékony módja az EU befolyásának megerősítésére a világban, és 72 százalék volt azok aránya, akik egyetértettek azzal, hogy a segítség hozzájárul egy békésebb és egyenlőbb világhoz. Tavaly óta öt százalékponttal 80 százalékra emelkedett azok aránya, akik szerint fontos a magáncégek szerepe a fejlődő országok fenntartható fejlődésében.

A jelentés az Európai Unó egészére vonatkozóan azt állapította meg, hogy az uniós tagországok polgárainak több mint 70 százaléka gondolja úgy, hogy a pénzügyi támogatás hatékony módja az illegális migráció kezelésének, és ugyanilyen nagy arányban vannak azon az állásponton, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi támogatás hozzájárul az egyenlőtlenségek csökkentéséhez ezekben az országokban.

Négyből három európai egyetért azzal, hogy az uniónak erősítenie kell az Afrikával folytatott partnerségét, és növelnie kell a befektetett tőke mennyiségét annak érdekében, hogy munkahelyek jöjjenek létre, és biztosított legyen a fenntartható fejlődés mindkét kontinensen.

A jelentés szerint az elmúlt évek tendenciáját megerősítve az uniós tagállamok állampolgárainak közel 90 százaléka szerint a fejlesztési együttműködés fontos a támogatott országok lakosainak szempontjából. Kiemelték, a fejlesztési együttműködés ezzel az egyik legpozitívabban értékelt az uniós szakpolitikák közül.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A muszlimok miatt már a Márton-napi népszokásokról is le kell mondania a németeknek

A muszlimok miatt már a Márton-napi népszokásokról is le kell mondania a németeknek

A Márton-napi színdarabban „csúnya dolgokat” mondott Szent Márton, ezen kiakadt egy helyi muszlim és azonnal beindult a bocsánatkérés-cunami.

Szijjártó: Debrecen az első számú beruházási célpont Közép-Európában

Debrecen az átgondolt stratégiai építkezés eredményeként ma már az első számú beruházási célpont nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az elektronikai National Instruments (NI) debreceni szolgáltató központja új épületének átadásán.

„Az állam legfőbb célja az ország szuverenitását és a magyar családokat erősíteni”

„Az állam legfőbb célja az ország szuverenitását és a magyar családokat erősíteni”

Az állam legfőbb célja 2010 óta, hogy Magyarország geopolitikai biztonságát, szuverenitását és a magyar családokat erősítse – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten, a Terror Háza Múzeumban rendezett nemzetközi konferencián.

Az új ellenzéki polgármesterek azt sem tudják, hogy hol a mosdó

Az új ellenzéki polgármesterek azt sem tudják, hogy hol a mosdó

Pikó András, a VIII. kerület újonnan megválasztott polgármestere egy rendezvényen bevallotta, hogy igazából semmihez sem ért.

A liberalizmus kudarcáról értekező politológust fogadta Orbán Viktor

A liberalizmus kudarcáról értekező politológust fogadta Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután a Karmelita kolostorban fogadta Patrick J. Deneen amerikai politológus professzort, akinek A liberalizmus kudarca című kötetét a napokban mutatják be Budapesten – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Varga Judit: Magyarország számára elfogadhatatlan a kohéziós pénzek nagyarányú megvágása

Magyarország számára elfogadhatatlan a kohéziós pénzek tervezett nagyarányú megvágása, ugyanis az egyelőre kevésbé jól teljesítő uniós tagországok megerősödésével egész Európa gazdasága sikeresebb lesz – jelentette ki az igazságügyi miniszter Hágában, az MTI-nek telefonon nyilatkozva csütörtökön.

A bevándorláspártiak folytatják a magyar biztosjelölt elleni támadást

Egyelőre nem hagyták jóvá a európai parlamenti frakciók Várhelyi Olivér biztos-jelölt kinevezését.

„A nemzeti eszme vetette a szemétdombra a szovjet birodalmat”

„A nemzeti eszme vetette a szemétdombra a szovjet birodalmat”

A közép-kelet-európai nemzetek emancipációs küzdelmei és az antikommunizmus voltak a döntő tényezők a szovjet rendszer megdöntésében; „a nemzeti eszme vetette a szemétdombra a szovjet birodalmat” – jelentette ki Schmidt Mária történész, a XXI. Század Intézet főigazgatója csütörtökön Budapesten, a Terror Háza Múzeumban rendezett nemzetközi konferencián.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére