Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok kétharmada szerint a fejlődő országok támogatásával kezelhető az illegális migráció

Zelenka Dóra

2019.10.23. 19:20

A magyarok majdnem kétharmada, 66 százaléka, az európaiak összességének 70 százaléka vélekedik úgy, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi segítség hatékony módja az illegális migráció kezelésének. Tíz magyar közül majdnem három szerint az uniónak ezért több pénzt kellene költenie a fejlődő országok támogatására – közölte az Európai Bizottság szerdán.

Az uniós fejlesztési együttműködésről szóló, 2019-es Eurobarométer-felmérés szerint a magyarok nagy többsége, 79 százaléka úgy gondolja, hogy fontos a fejlődő országok népességének támogatása, és 67 százalékuk tartja úgy, hogy a fejlődő országokban jelentkező szegénység kezelésének az Európai Unió fő prioritásai közé kell tartoznia.

A megkérdezett magyarok több mint fele, 52 százaléka vélekedett úgy, hogy a magyar kormánynak is az egyik fő feladatának kellene lennie a szegénység kezelésének a fejlődő országokban. Ez kilenc százalékpontos emelkedés 2018 óta, az egyik legnagyobb az uniós tagállamok között.

Magyarországon a válaszadók több mint háromnegyede, 77 százaléka értett egyet azzal, hogy a szegénység kezelése a fejlődő országokban az EU saját érdeke is. A magyarok 70 százaléka vélekedett úgy, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi segítség hatékony módja az EU befolyásának megerősítésére a világban, és 72 százalék volt azok aránya, akik egyetértettek azzal, hogy a segítség hozzájárul egy békésebb és egyenlőbb világhoz. Tavaly óta öt százalékponttal 80 százalékra emelkedett azok aránya, akik szerint fontos a magáncégek szerepe a fejlődő országok fenntartható fejlődésében.

A jelentés az Európai Unó egészére vonatkozóan azt állapította meg, hogy az uniós tagországok polgárainak több mint 70 százaléka gondolja úgy, hogy a pénzügyi támogatás hatékony módja az illegális migráció kezelésének, és ugyanilyen nagy arányban vannak azon az állásponton, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi támogatás hozzájárul az egyenlőtlenségek csökkentéséhez ezekben az országokban.

Négyből három európai egyetért azzal, hogy az uniónak erősítenie kell az Afrikával folytatott partnerségét, és növelnie kell a befektetett tőke mennyiségét annak érdekében, hogy munkahelyek jöjjenek létre, és biztosított legyen a fenntartható fejlődés mindkét kontinensen.

A jelentés szerint az elmúlt évek tendenciáját megerősítve az uniós tagállamok állampolgárainak közel 90 százaléka szerint a fejlesztési együttműködés fontos a támogatott országok lakosainak szempontjából. Kiemelték, a fejlesztési együttműködés ezzel az egyik legpozitívabban értékelt az uniós szakpolitikák közül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Közel száz, Európába tartó migránst tartóztatott fel a líbiai parti őrség

Ezt Safa Mshelitől, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szóvivőjétől tudjuk.

Rekordmértékben emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában

Rekordmértékben emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában

230 370 új megbetegedést regisztrált az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vasárnap.

Eljegyezték Kapás Boglárkát

Örömhírről számolt be közösségi oldalán a világbajnok és olimpiai bronzérmes úszó, akinek megkérték a kezét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére