Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok kétharmada szerint a fejlődő országok támogatásával kezelhető az illegális migráció

Zelenka Dóra

2019.10.23. 19:20

A magyarok majdnem kétharmada, 66 százaléka, az európaiak összességének 70 százaléka vélekedik úgy, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi segítség hatékony módja az illegális migráció kezelésének. Tíz magyar közül majdnem három szerint az uniónak ezért több pénzt kellene költenie a fejlődő országok támogatására – közölte az Európai Bizottság szerdán.

Az uniós fejlesztési együttműködésről szóló, 2019-es Eurobarométer-felmérés szerint a magyarok nagy többsége, 79 százaléka úgy gondolja, hogy fontos a fejlődő országok népességének támogatása, és 67 százalékuk tartja úgy, hogy a fejlődő országokban jelentkező szegénység kezelésének az Európai Unió fő prioritásai közé kell tartoznia.

A megkérdezett magyarok több mint fele, 52 százaléka vélekedett úgy, hogy a magyar kormánynak is az egyik fő feladatának kellene lennie a szegénység kezelésének a fejlődő országokban. Ez kilenc százalékpontos emelkedés 2018 óta, az egyik legnagyobb az uniós tagállamok között.

Magyarországon a válaszadók több mint háromnegyede, 77 százaléka értett egyet azzal, hogy a szegénység kezelése a fejlődő országokban az EU saját érdeke is. A magyarok 70 százaléka vélekedett úgy, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi segítség hatékony módja az EU befolyásának megerősítésére a világban, és 72 százalék volt azok aránya, akik egyetértettek azzal, hogy a segítség hozzájárul egy békésebb és egyenlőbb világhoz. Tavaly óta öt százalékponttal 80 százalékra emelkedett azok aránya, akik szerint fontos a magáncégek szerepe a fejlődő országok fenntartható fejlődésében.

A jelentés az Európai Unó egészére vonatkozóan azt állapította meg, hogy az uniós tagországok polgárainak több mint 70 százaléka gondolja úgy, hogy a pénzügyi támogatás hatékony módja az illegális migráció kezelésének, és ugyanilyen nagy arányban vannak azon az állásponton, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi támogatás hozzájárul az egyenlőtlenségek csökkentéséhez ezekben az országokban.

Négyből három európai egyetért azzal, hogy az uniónak erősítenie kell az Afrikával folytatott partnerségét, és növelnie kell a befektetett tőke mennyiségét annak érdekében, hogy munkahelyek jöjjenek létre, és biztosított legyen a fenntartható fejlődés mindkét kontinensen.

A jelentés szerint az elmúlt évek tendenciáját megerősítve az uniós tagállamok állampolgárainak közel 90 százaléka szerint a fejlesztési együttműködés fontos a támogatott országok lakosainak szempontjából. Kiemelték, a fejlesztési együttműködés ezzel az egyik legpozitívabban értékelt az uniós szakpolitikák közül.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

„Nem riogatás volt, hogy Gyurcsány fogja irányítani a fővárost”

A fővárosi önkormányzat baloldali többségű vezetése olyan háttéralkukat kötött, amelyekkel Demszky- és a Gyurcsány-korszak emberei tértek vissza a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint.

Újabb színházban tört ki zaklatási botrány

Újabb színházban tört ki zaklatási botrány

Ezúttal az Új Színház lehet az érintett.

Óriási meglepetésre kikapott otthon a Fehérvár az NB I-ben

Óriási meglepetésre kikapott otthon a Fehérvár az NB I-ben

A Kaposvár helyzete szinte már kilátástalan. A forduló nyertese eddig az Újpest.

Szijjártó: a Velencei Bizottság is úgy látja, hogy az ukrán nyelvtörvény is szembemegy a nemzetközi joggal

A Velencei Bizottság friss szakvéleménye ismételten világossá tette, hogy az előző ukrán elnök hivatali idejében elfogadott nyelvtörvény elveszi a nemzeti közösségek már meglévő, szerzett jogait az anyanyelv-használattal kapcsolatban – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.

Áder János: sorsdöntő évek előtt állunk

Áder János: sorsdöntő évek előtt állunk

Soha nem állt olyan sorsdöntő húsz-harminc év előttünk, mint ami ránk, különösen a mai fiatalokra vár. Ezek az évtizedek ugyanis meghatározzák a következő száz, de lehet, hogy ezer éveket is – hangoztatta Áder János köztársasági elnök szombaton a győri Révai Miklós Gimnáziumban pályaválasztás előtt álló diákoknak tartott klímaelőadásában.

Pikó kirúgta a kétgyermekes édesanyát, mert nem tudott túlórákat vállalni

Pikó kirúgta a kétgyermekes édesanyát, mert nem tudott túlórákat vállalni

Érdekes, tavaly még az állítólagos rabszolgatörvény ellen tiltakoztak az ellenzéki pártok.

Meglepő hír: a hétvégén is marad a szutyok idő

Meglepő hír: a hétvégén is marad a szutyok idő

Szombaton és vasárnap sem várható túl sok napsütés, és a hőmérséklet is alig fog változni.

Nem maradhat következmények nélkül a Katona József Színház szexuális zaklatási botránya

Nem maradhat következmények nélkül a Katona József Színház szexuális zaklatási botránya

A kormány az ügy miatt kulturális finanszírozás módosításáról szóló törvényjavaslatot nyújt be a Parlamentben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére