Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lett védelmi miniszter szerint a NATO légi védelmet biztosíthatna Lengyelország és Ukrajna egy része számára

888.hu, MTI

2022.11.15. 22:29

Artis Pabriks lett miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter kedd este kijelentette: a NATO légi védelmet biztosíthatna Lengyelország és Ukrajna területének egy része számára.

 

Korábban a lengyel Radio Zet honlapján és a Twitteren arról számolt be, hogy két ember meghalt az ukrán határhoz közeli Przewodówban, miután két rakéta csapódott egy gabonasilóba.

 

 

„Az egyik lehetőség az lenne, hogy a NATO-tagállamok és Lengyelország megállapodnak egy kiegészítő légi védelemben, amely érintené Ukrajna területének egy részét is.” – írta a Twitteren a miniszter.

Szándékosan vagy véletlenül okozták, az ilyen helyzet elfogadhatatlan – írta Pabriks.

 

„Minden hüvelyknyi NATO-területet meg kell védeni” – írta a Twitteren Gitanas Nauseda litván elnök.

Urmas Reinsalu észt külügyminiszter a balti országok közös hírszolgálatának (BNS) jelentése szerint kijelentette: megvitatják szövetségeseikkel, hogyan válaszoljanak közösen és határozottan a történtekre.

„Nagyon aggódunk amiatt, hogy orosz rakéták csapódtak be Lengyelországban. Oroszországnak magyarázatot kell adnia a történtekre. Az infrastruktúra elleni támadásokat azonnal le kell állítani. Oroszország arcátlansága hatalmas méreteket kezd ölteni.”
– írta szintén a mikroblogportálon Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszter. Hozzátette: Szlovákia kapcsolatban áll Lengyelországgal és más NATO-szövetségesekkel, hogy egyeztessék a válaszokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére