Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Google új szintre emeli a jóemberkedést. Woke-kompatibilis szavakkal

888.hu

2022.04.26. 13:00

A Telegraph beszámolója szerint a Google dokumentumszerkesztője elkezdi korrigálni az emberek által beírt nyelvezetet, hogy az „befogadóbb” legyen. Ennek fényében a vállalat figyelmeztetéseket fog küldeni a felhasználóknak azt javasolva, hogy tartózkodjanak az olyan kifejezések használatától, mint a „policeman” vagy a „landlord”, mivel ezek nemi megkülönböztetéssel bírnak. Mutatunk mi is pár szót, amit ki lehetne javítani.

 

A Google által küldött figyelmeztetések tájékoztatni fogják a felhasználókat, hogy amit beírtak, az „nem biztos, hogy minden olvasó számára befogadható”, ezért „fontolják meg az egyéb szavak használatát”. A figyelmeztetés mellé olyan alternatívákat is kínálnak majd, amelyekben nincsen nemi megkülönböztetés.

A Big Brother (bocsánat, Big Person) is correcting you on Google című cikk kiemeli, hogy még az olyan technikai kifejezések is áldozatul esnek majd a Google woke-korrekciójának, mint a „motherboard” (alaplap).

 

Ha például John F. Kennedy beiktatási beszédére keresünk rá, a Google azt javasolja, hogy a „for all mankind” kifejezés helyett a „for all humankind”-ot kellene használni.

Silkie Carlo, a Big Brother Watch nevű jogvédő csoport igazgatója ezt a fajta korrekciót „mélyen tolakodónak” nevezte.

 

A Google új segédeszközével a vállalat nemcsak minden egyes beírt szót elolvas, hanem megmondja, hogy mit írjunk be. Ez a beszédellenőrzés mélységesen hátborzongató és helytelen. Az ilyen invazív technológia aláássa a magánéletet, a véleménynyilvánítás szabadságát és egyre inkább a gondolat szabadságát is.”

– fogalmazott.

Lazar Radic, a Nemzetközi Jog- és Gazdaságtudományi Központ vezető gazdaságpolitikai kutatója rávilágított, hogy sok esetben a „landlord” a jobb választás, mert narratív szempontból több értelme van például egy regényben.

 

 

Minden írott műnek – beleértve az írott művészeti formákat, például a regényeket, dalszövegeket és verseket is – ugyanazt az unalmas sablont kellene követnie?”

– tette fel a kérdést.

 

Lényegében a Google szó szerint átveszi az Orwell 1984 című regényéből ismert Igazságügyi Minisztérium szerepét, amely felügyeli a nyelvet, és gondoskodik arról, hogy a Newspeak-je szükség esetén megvalósuljon.

 

Ezen felbuzdulva a 888.hu is javasolna néhány korrekcióra váró kifejezést.

 

Nézzük:

  • Illegális bevándorló: háború elől menekülő szír
  • Orosz sportoló: Vlagyimir Putyin
  • Nő: férfi, ha úgy tartja kedve
  • Draq queen: iskolai/óvodai oktató
  • Udvarias férfi: toxikus maszkulinitás
  • Szólásszabadság: rossz
  • Donald Trump és Orbán Viktor: patás ördög

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Bár Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke hiába verte el nagy fölénnyel Jakab Péter jelöltjét, Földi Istvánt az elnökválasztáson, mégis gyakran emlegetik egy lapon a nevét Retkes Attiláéval, aki az SZDSZ utolsó elnökeként, a párt megszűnésekor leoltotta a villanyt.

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

Hozzájárulás korunk szellemi vitáihoz

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Mert ugyebár nem elég 4-5 lehetőség a nemi identitás meghatározására, felvilágosultaknál ennél sokkal bonyolultabb a kérdés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére