Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A genderológia méreg a társadalomnak"

Bertha László

2019.02.25. 18:00

A gendertanulmányok állami támogatásának mielõbbi beszüntetését sürgeti az AfD politikusa, mivel annak romboló társadalmi hatásai - különösen a nemi viszonyok alattomos mérgezése - már teljesen nyilvánvalók.

Marc Jongen, az AfD kultúrpolitikai szóvivője, egykori filozófia szakos docens a Junge Freiheit című német nemzeti-konzervatív hetilapban közölt publicisztikájában a gendertanulmányok káros hatásaira, illetve annak áltudományosságára hívta fel a figyelmet. A jobboldali politikus szerint a probléma már csak azért is súlyos, mivel semmi sem illusztrálja jobban a német demokrácia fokozatos átváltozását egy látens totalitárius hatalmi rendszerré – melyet a brit politológus, Colin Crouch „posztdemokráciaként” írt le –, mint az úgynevezett „Gender Mainstreaming”.

Az egyesek számára talán jól csengő célkitűzés, mely szerint a férfiak és a nők közötti egyenlőségnek statisztikailag is meg kell jelennie, kizárólag szigorú kvótaszabályokkal érhető el, ez pedig különösen az egyetemi területen számtalan esetben államilag kikényszerített, tervszerű, férfiakra irányuló diszkriminációt eredményezett Németországban – írja Jongen.

A szerző ennek kapcsán megjegyzi, hogy a hálózattá alakult genderológusok, feministák azóta minden erejükkel és hatalmukkal védik a központi genderdogmát az egyetemi és a tudományos szférában, mely szerint a „társadalmi nem” a természetes, biológiai nem felett áll, és az tisztán társadalmilag alakult ki, ezért nem is megváltoztatható.

Az ilyen agymosás eredményei azok a szülők, akik gyermekeiket »nemi szempontból semlegesnek« nevelik, hogy lehetővé tegyék számukra a későbbi nemválasztás szabadságát”

szögezi le az AfD politikusa.

Marc Jongen szerint ezzel a háttérrel a genderkutatás fogalma eufemisztikusan az ideológiai vitairatok előállítását jelenti, sőt nem ritkán az áltudományosan szublimált „gyűlöletbeszédet” is. A tudományos kutatások ugyanis nyílt szemléletet igényelnek, a gendertanulmányok ideológiai alapértelmezettsége viszont ennek feltűnően ellentmond, s a lényegét és funkcióját inkább az NDK marxizmus-leninizmusához helyezi közelebb.

Ha tehát a genderológusok a gendertámogatás beszüntetésének követelését a tudomány szabadsága elleni támadás vádjával illetik, akkor ez a bizonyítási teher megfordítására irányuló arcátlan próbálkozást jelenti”

– írja a szerző, mely nekünk, magyaroknak is ismerősen csenghet.

A gendertanulmányok támogatásának befejezése Jongen szerint egyre sürgetőbb lenne, mivel romboló társadalmi hatásai – különösen a nemi viszonyok alattomos mérgezése – már teljesen nyilvánvalók.

Aki hallotta, ahogy a »genderszellemű« jusós nők [az SPD ifjúsági tagozata] a legutóbbi pártnapjukon a meg nem született gyermekek egészen a megszületésük napjáig történő meggyilkolásának jogát követelték, és ahogyan becsmérelték párttársaik megmaradt anyai érzéseit, az már minden bizonnyal iszonyodik a genderfeminizmus szó szerinti véres következményeitől”

– hozza példaként az igencsak meghökkentő esetet AfD kultúrpolitikai szóvivője.

Jongen publicisztikája végén megjegyzi, hogy ideje megvédeni a szólásszabadságot és a tudomány ethoszát a genderideológusokkal szemben, azoknak a női professzoroknak pedig, akik tudományosan bizonyítanak, nincs szükségük kvótára:

Meg kell védeni a tudomány ethoszát, az összes polgár egyenlő bánásmódját és a szólásszabadságot a totalitárius beolvasztás minden kísérlete ellen.”

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
„A Fidesz-KDNP ezt a választást is megnyerte”

„A Fidesz-KDNP ezt a választást is megnyerte”

Kósa Lajos Fidesz-alelnök szerint nem szakadt meg a 2006 (ősze) óta tartó jobboldali-konzervatív győzelemsorozat, de kétségtelen tény, hogy az ellenzék a korábbihoz képest működőképesebb stratégiára tért át a vasárnapi önkormányzati választásokon.

II. Erzsébet ismertette Johnson kormányának új programját

A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról. Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök kormányának új programját II. Erzsébet királynő ismertette hétfőn a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában.

Afgán migráns gyilkolt Ausztriában

Afgán migráns gyilkolt Ausztriában

Egy 33 éves afgán férfi késsel megsebesített egy gondozót hétfőn délután a Wullowitz településen lévő menekültszálláson, majd agyonszúrt egy autóst, akinek járművét elvéve szökésnek eredt – közölte Felső-Ausztria rendőrsége.

Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját

Az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság megállapodása értelmében Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját.

Borkai Zsolt kedden távozhat a Fideszből

Borkai Zsolt kedden távozhat a Fideszből

A Magyar Nemzet információi szerint már nem sokáig lesz a nagyobbik kormánypárt tagja a győri polgármester.

Orbán Viktor Azerbajdzsánban tárgyal

Orbán Viktor Azerbajdzsánban tárgyal

A magyar miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt Bakuban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére