Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciaországi zsidó diákok 85 százalékát érte eddig antiszemita inzultus

888.hu

2019.03.24. 09:38

Egy közvélemény-kutatás szerint a franciaországi zsidó egyetemista diákok 85 százaléka tapasztalta meg az antiszemitizmus valamely formáját. A nem zsidó származású, franciaországi diákok 45 százaléka számolt be arról, hogy látott már antiszemita cselekményt, megnyilvánulást élete során.

A kutatást az Ifop közvélemény-kutató cég készítette egy francia zsidó ifjúsági szervezet megbízásából. A tanulmányból kiderült, hogy a megkérdezett zsidó diákok 85 százaléka valamilyen formában megtapasztalta már az antiszemitizmust. 75 százalékuk már hallott zsidókkal vagy a holokauszttal kapcsolatos vicceket. 42 százalékuk számolt be arról, hogy származásuk miatt sértegették őket, valamint minden ötödik válaszadó számolt be fizikai inzultusról.

A kutatás érdekessége, hogy a zsidó származású francia diákok válaszait összevetették a nem zsidó diákok válaszaival. Az utóbbi csoport 45 százaléka arról számolt be, hogy tanulmányaik alatt legalább egyszer láttak már antiszemita megnyilvánulást – mondta Frédéric Dabi, az Ifop vezérigazgató-helyettese a francia L'Express című lapnak.

Azoknak a zsidó diákoknak, akik antiszemitizmust tapasztaltak, mindössze 1 százaléka tett rendőrségi feljelentést. 8 százalékuk pedig az oktatási intézményében, ebben az esetben az egyetemén tett bejelentést. 19 százalék hagyta következmény nélkül az incidenst és a válaszadók 58 százaléka saját maga próbálta megoldani a konfliktust.

Az összes válaszadó 68 százaléka szerint a zsidókat érő antiszemita incidensek igazságtalanok.

Egyre nagyobb problémákat okoz az antiszemitizmus Nyugat-Európában

A tömeges bevándorlással Nyugat-Európa tulajdonképpen importálta az antiszemitizmust. Mivel a 2015-ös migránsválság előtt már rengeteg bevándorló élt számos nyugati EU-s tagállamban, ezért ez a probléma régebbre nyúlik vissza. Ám a hirtelen Európába zúduló nagyszámú bevándorló miatt az utóbbi években drasztikusan romlott a helyzet.

2018-ban a francia hatóságok adatai szerint az antiszemita cselekmények száma 74 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. A jelenség nem új: 2015-ben is készült egy videó, amelyben egy férfi 10 órán át sétált Párizsban kipát viselve, hogy lássa, hogy reagál erre az utca embere. Az eredmény lesújtó. Nemrég pedig egy emlékművet rongáltak meg súlyosan, amely a strasbourgi zsinagóga egykori helyén állt.

A brit baloldali Munkáspárt gyakorlatilag antiszemita párt lett az elmúlt években Jeremy Corbyn vezetése alatt. A párt kifejezetten a muszlim szavazók szimpátiáját keresve lépett erre az útra. Több zsidó származású munkáspárti képviselő inkább elhagyta a pártot. Jeremy Corbyn nemrég amiatt volt kénytelen magyarázkodni, hogy palesztin vezetők társaságában a müncheni olimpián 11 izraeli sportolót meggyilkoló Fekete Szeptember terrorszervezet eltemetett tagjainak sírjai közelében helyezett el koszorút. A Munkáspárt jelenleg a második legnagyobb párt Nagy-Britanniában, korábban Tony Blair és Gordon Brown személyében adtak miniszterelnököt a szigetországnak.

A balliberális oldal növekvő antiszemitizmusának jó példája Judith Sargentini esete a Hamász terrorszervezettel. A Hamász köszönetet mondott a holland a Baloldali Zöldeknek (GroenLinks) és az ebbe a pártba tartozó Judith Sargentininek is, mivel kiálltak egy Izrael-ellenes mozgalom mellett.

A sor sajnos hosszan folytatható lenne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére