Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit oktatási rendszer: a liberálisok és az LMBTQ-mozgalom megvalósult álma

888.hu

2017.09.24. 17:20

A brit tanfelügyelet (Ofsted) vezetõje egy birminghami konferencián beszélt arról, milyen iskolák kellenek Nagy-Britanniába: olyanok, amelyek a "brit értékeket" részesítik elõnyben; olyanok amelyekbõl a "kulturális konzervativizmus és a vallás" ki van szorítva.
BIRMINGHAM, 17:20

A brit tanfelügyelet (Ofsted) vezetője egy birminghami konferencián beszélt arról, milyen iskolák kellenek Nagy-Britanniába: olyanok, amelyek a "brit értékeket" részesítik előnyben; olyanok amelyekből a "kulturális konzervativizmus és a vallás" ki van szorítva. Nem minden vallás, csak amelyik őshonos.

Egészen megdöbbentő, ami a brit iskolákban folyik. A tolerancia és a liberalizmus nevében a gyerekek már 6 éves koruktól maguk választhatják meg a nemüket, tizenévesen akár hormonkezelést is igényelhetnek ingyenesen, a kiskorú lányok burkában, hidzsábban is járhatnak az órákra. Ha egy iskola nem eléggé "transzbarát", simán bezárathatják. Most a brit tanfelügyelet vezetője el is igazított mindenkit azt illetően, hogy milyen értékrendnek kell megfelelniük a brit iskoláknak.

Amanda Spielman, az Ofsted vezetője szerint az iskoláknak kulcsfontosságú szerepük van abban, hogy a "liberalizmus, a tolerancia és a méltányosság" elterjedjenek – írja a Breitbart. A szakember beszéde a Birmingham Education Partnership konferencián hangzott el.

Spielman szerint ezeknek az értékeknek a tanterv középpontjában kell lenniük, főként az olyan tantárgyak tekintetében, mint a történelem, az angol nyelv és irodalom, valamint a földrajz.

Tudjuk, hogy Nagy-Britanniában egyes gyerekek olyan környezetben nőnek fel, amely nyíltan ellenez néhányat ezek közül az értékek közül. Épp ezért az iskolarendszernek el kell terjesztenie ezeket az értékeket"

– mondta a vezető.

A Breitbart idézi Spielman beszédét, amelyből az derül ki, hogy míg az iszlámmal kapcsolatban megengedőbbek a brit iskolák, addig más vallások esetében, így a zsidó és a keresztény vallással kapcsolatban már kevésbé toleránsak. A brit iskolák tanfelügyelője úgy fogalmazott, "fontos, hogy a szülők megértsék az ilyen, úgynevezett [vallásos] iskolák jelentette veszélyt".

Mi is beszámoltunk például arról az esetről, amikor Nagy-Britanniában bezártak egy zsidó leányiskolát, mivel az intézmény nem volt hajlandó órákat adni a kislányoknak a homoszexualitás és a nemváltoztatás témakörében.

Márpedig a brit iskolákban rendszeresen ellenőrzik, hogy ezekről a "rendkívül fontos" témákra megfelelően felkészítik-e a kisdiákokat. Korábban lehetett hallani olyan esetről is, ahol a tanfelügyelet egy 10 éves kislányt a leszbikus hajlamokról, és arról faggatott, hogy nem érzi-e úgy, hogy "rossz testbe van bezárva". A kislány teljesen kiborult a vallatástól.

A keresztény értékrendet képviselő iskolák tanfelügyeleti értékelése folyamatosan romlik, mivel ezek az iskolák többnyire szabotálják "a haladó eszméket" – magyarán nem gondolják úgy, hogy 10 év alatti gyermekeknek a transzvesztitákról, nemváltoztatásról és a homoszexualitásról kellene tanulniuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Újra elhalasztották a Matteo Salvini elleni bírósági eljárást

A szicíliai Catania bírósága ismét elhalasztotta a volt belügyminiszter Matteo Salvinivel szemben egy migránscsoport feltartóztatása miatt indított előzetes eljárás korábban december 2-re kitűzött ülését – közölte az illetékes bíró.

Közös lengyel-magyar küzdelemre készül Orbán Viktor

Közös lengyel-magyar küzdelemre készül Orbán Viktor

Részleteket osztott meg Orbán Viktor Facebookján a Matheus Morawiecki lengyel miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján elhangzott beszédéből. Címe: Magyar-lengyel csúcs. “A mi szabadságunkért és a tietekért”

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

Magyar-lengyel csúcs és Kormányinfó is volt a mai napon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére