Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BLM adománykezelője egyszer már felrobbantotta a Capitoliumot

888

2021.01.11. 17:25

A Capitolium múlt szerdai, öt halálos áldozatot követelő ostromához hasonló támadás az elmúlt évtizedekben is érte az amerikai demokrácia egyik jelképét – méghozzá a manapság a Black Lives Matter hálózatát pénzelő szervezet igazgatótanácsának alelnöke jóvoltából – számolt be a Magyar Nemzet.

1983. november 7-én például bomba robbant a Capitolium szenátusi szárnyának második emeletén. Az FBI a nyomozás során letartóztatta a Fegyveres Ellenállási Egység (ARU) nevű radikális baloldali mozgalom hét tagját. Közülük is a legismertebb Susan Rosenberg, aki aktívan részt vett a Weather Underground Organization (WUO) nevű radikális baloldali szervezetben is, amelynek az FBI szerint 1974-ben megfogalmazott célja az volt, hogy „forradalmi pártot hozzon létre az amerikai imperializmus megdöntésének céljával. A WUO tagjaiból jött létre a Május 19 nevű (M19CO), kommunista elveket valló forradalmi terrorszervezet is, amelyhez Susan Rosenberg szintén több szálon kapcsolódott. Utóbbit az FBI egy korábbi jelentése olyan csoportként írta le, amely nyíltan szorgalmazta az amerikai kormány fegyveres úton történő, erőszak alkalmazásával való megdöntését – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint ez volt az első olyan terrorszervezet az Egyesült Államokban, amelyet nemcsak teljes egészében nők irányítottak, de a robbantásos merényletek kivitelezését is nők tervezték meg, akik nem mellesleg

merényletet akartak elkövetni Henry Kissinger Nobel-békedíjas diplomata és politikus, Richard Nixon adminisztrációjának külügyminisztere ellen.
Susan Rosenberg 29 éves korára az FBI legkeresettebb személyeinek listáján is az élen szerepelt, majd 1984-ben elkapták, és 54 év börtönre ítélték, de ebből ténylegesen csak 16 évet töltött börtönben, ugyanis Bill Clinton – hivatali idejének utolsó napján – elnöki kegyelmet adott neki (és az M19CO többi kulcsfigurájának), így 2001-ben szabadlábra helyezték.

Szabadulása után az Amerikai Zsidó Világszolgálat kommunikációs igazgatójaként szolgált, mielőtt a Thousand Currents nevű baloldali szervezethez csatlakozott volna, amelynek jelenleg az alelnöki székében ül. A nonprofit szervezetet még 1985-ben alapították, mai nevét azonban csupán 2016-ban vette fel (korábbi neve: IDEX). Elsődleges feladata, hogy támogatói tőkét osszon tovább különböző szervezeteknek, valamint kezelje ezt igénylő partnereinek az adományait.

Így találta meg őket a Black Lives Matter mozgalom, amely bár hivatalosan 2012-ben jött létre, 2016-ig nem alapítványként működött, így a szervezet adományokat sem gyűjthetett.

2016-ban viszont a Thousand Currents segítségével az ő egyik támogatójuktól, a W. K. Kellogg Alapítványtól rögtön kapott egy 900 000 dolláros támogatást. Ekkor Delaware államban regisztráltatta magát Black Lives Matter Global Network Foundation, Inc. néven.

A W. K. Kellogg egyébként az USA hetedik legnagyobb magánalapítványa, amely 1992-ben kezdte el segíteni az afroamerikaiakat, és ma több tíz millió dolláros támogatást nyújt olyan kezdeményezésekhez, mint a National Day of Racial Healing, amely a faji megkülönböztetés okozta sebek begyógyulásának szentelt emléknap, emellett olyan film- és televíziós projektekbe is befektet, amelyek faji témájú tartalmat közvetítenek a nézőknek.

A BLM-nek juttatott adományok az elmúlt években sem apadtak el, sőt. 2019-ben a Thousand Currents 3,3 millió dollárt adományozott a BLM-nek, tavaly júniusban pedig további 1,8 millió dollárt.

Rosenberg 2011-ben még önéletrajzi könyvet is írt „Egy amerikai radikális” címmel.

 

 

(Magyar Nemzet)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére