Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ursula von der Leyennek két éve kellett a magyarok szavazata, ma már hangosan dirigál

888.hu/MTI

2021.07.08. 18:00

Matteo Salvini rögtönzött utcafórumán arra hívta fel a figyelmet, hogy a bizottsági elnök úgy támadja a magyarokat és lengyeleket, hogy éppen az ő szavazatuk is kellett megválasztásához.

 

Matteo Salvini – szokása szerint a római utcákon rögtönzött – sajtónyilatkozatában kijelentette: jelenleg elsősorban az olaszokkal és Olaszországgal akar foglalkozni, de – mint fogalmazott -

muszáj emlékeztetnem arra, hogy Ursula von der Leyen választás útján került a bizottság élére, és éppen Magyarország és Lengyelország szavazatainak köszönhetően.”

 

A Liga vezetője ezekkel a szavakkal kommentálta az Európai Bizottság elnökének állásfoglalását a magyar kormány gyermekvédelmi törvényével kapcsolatban.
Matteo Salvini szerint Ursula von der Leyen megválasztásakor nem csak az olasz baloldali Demokrata Párt (PD), hanem az Orbán Viktor vezette Fidesz szavazatait is megkapta, ezért – úgy vélte – jelenleg „az Ursula-koalíció belső vitája” zajlik.

A közvélemény-kutatások csütörtökön összegzett és az AGI hírügynökség által közölt eredményei szerint

a Matteo Salvini vezette jobbközép szövetség támogatottsága elérte a 49 százalékot.

A Liga 20,6 százalékon áll, mögötte a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) 19,8 százalékkal, valamint a Silvio Berlusconi elnökölte Hajrá, Olaszország! 7,9 százalékkal.

A baloldali Demokrata Párt (PD) 19,4 százalékot mondhat magáénak, a viták által megosztott és új vezetőre váró Öt Csillag Mozgalom (M5S) támogatottsága pedig 15,7 százalékra süllyedt. Az utóbbi két kormányváltást előidéző, Matteo Renzi vezette Élő Olaszország (IV) elfogadottsága 2 százalékos.
„A jobbközépnek nincsenek riválisai” – kommentálta a felmérés eredményeit az Il Giornale című jobboldali lap.

Matteo Salvini elmondta, hogy a nyáron tovább dolgoznak a Liga, az Olasz Testvérek és a Hajrá Olaszország közös szövetségének erősítésén a 2023-as parlamenti választásokat tartva szem előtt. Hozzátette: tudja, hogy a jobboldali pártok esetleges egyesülését számos fenntartás kíséri, de „ezt az irányt kell követniük”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brutális árvíz Délkelet-Ausztráliában, hőség és aszály Európában

Brutális árvíz Délkelet-Ausztráliában, hőség és aszály Európában

A sok eső árvizet okozott Délkelet-Ausztráliában, emiatt például Sydney délnyugati részén több ezer embert szólítottak fel a hatóságok, hogy hagyja el az otthonát – jelentették hírügynökségek.

A lakossági energiaárak korlátozását sürgeti a német szakszervezetek szövetsége

A lakossági energia árának korlátozását sürgeti a legnagyobb német munkavállalói érdekképviselet, a szakszervezetek országos szövetsége (DGB).

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére