Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyors ütemben nőtt a brit gazdaság teljesítménye júliusban

MTI

2020.09.11. 10:49

A korábbi súlyos visszaesések után jelentősen nőtt a brit gazdaság teljesítménye júliusban, továbbra is messze elmarad azonban a koronavírus-járvány előtt mért szintektől.

A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett adatsora szerint a brit hazai össztermék (GDP) júliusban 6,6 százalékkal volt magasabb az egy hónappal korábbi szintnél.

A júliussal zárult három hónapban ugyanakkor 7,6 százalékkal csökkent a GDP-érték az előző (összevetésképp: Magyarországon 7,7%), februártól áprilisig számított mozgó háromhavi időszakhoz képest, és júliusban 11,7 százalékkal volt alacsonyabb, mint februárban, a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások bevezetése előtti utolsó teljes hónapban.

Az ONS számításai szerint júliusban a GDP-érték 18,6 százalékkal volt magasabb az áprilisi mélypontnál.

A statisztikai hivatal azonban hangsúlyozza pénteki adatismertetésében azt is, hogy a brit gazdaság teljesítménye még mindig csak alig több mint a felét hozta be a járvány okozta korábbi súlyos veszteségeknek, annak ellenére, hogy az összeomlásszerű áprilisi zuhanás óta a havi összevetésben mért GDP-érték immár három hónapja folyamatosan emelkedik: májusban 2,4 százalékkal, júniusban 8,7 százalékkal nőtt a brit hazai össztermék..

Londoni makrogazdasági elemzők szerint várhatóan még legalább másfél évbe telik, mire a brit gazdaság egészének teljesítménye ismét eléri a koronavírus-járvány előtti szinteket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére