Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Forisek Ádám

2018.09.07. 07:59

Ez várható ma!

Belpolitikát tekintve ma várhatóan ismét a Sargentini-jelentés lesz középpontban. A sorosista jelentésről szeptember 11-én, azaz jövő hét kedden tárgyalnak Strasbourgban, Orbán Viktor kormányfő is részt vesz a vitán. A már jól ismert jelentés nyomásgyakorlási eszköz, amely Magyarországot a brüsszeli vezetésnek ellentmondó bevándorláspolitika miatt büntetné a 7. cikk szerinti szankciókkal.

Vélhetően a jelentés is szóba fog kerülni Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök munkamegbeszélésén, amelyet Marseille-ben tartanak ma. Utóbbi egyébként mostanság turnézik Európában, tegnapi napon például a holland, a belga és a luxemburgi kormányfő tanácskozásán vett részt. Angela Merkel számít egyébként Macron legfőbb szövetségesének Európában.

A nap folyamán Recep Tayyip Erdogan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök is találkoznak majd, az asztanai háromoldalú folyamat keretében Haszan Róháni iráni elnökkel áttekintik a szíriai rendezéshez nyújtandó segítséget.

Sportot tekintve ma folytatódik a US Open, valamint a Nemzetek Ligája. A magyar válogatott szereplésére azonban holnapig még várni kell, szombaton mérkőznek meg Finnországgal.

Végezetül pedig egy kis időjárás: a helyenként párás, ködös reggelt követően sokat fog sütni a nap, de főként északkeleten, délen és a Dunántúlon kialakulhat kevés zápor, zivatar is. Az északi, északnyugati szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 10-18, a legmelegebb órákban 25-30 fokot mérhetünk, úgyhogy nyugodtan elfér a nyárias öltözet.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére