Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez történt ma

888.hu

2020.05.08. 19:59

Jól vizsgázott az oktatási rendszer, a kormány oltóanyaggyárat hoz létre, Varga Judit pedig a hazánk elleni támadásokról beszélt.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban az oktatás kapcsán kijelentette, hogy mind az érettségi megszervezése, mind a digitális oktatásra való átállás sikeres volt.

Az oktatási rendszer teszt alá került, és kiderült, hogy működik

– hangsúlyozta a kormányfő, majd kiemelte, hogy a magyar pedagógusok hibátlanul vizsgáztak.

Elmondta, megkezdődött a védekezés második szakasza, de továbbra is nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymásra, ugyanis ezt a „nyomorult vírust” addig nem tudjuk végleg megölni, amíg nincs vakcina.

A műsorvezető kérdésére, miszerint mikor várhatóak enyhítések Pest megyében és Budapesten, Orbán Viktor leszögezte, hogy amíg ebben a térségben nem csökken a halálozások aránya, addig nem szabad enyhíteni.

Erre a legkorábban a jövő hét végén kerülhet sor

– húzta alá.

Nemzeti oltóanyaggyárat hoz létre a kormány a Debreceni Egyetem közreműködésével

Az NNK és a Debreceni Egyetem együttműködésével létrejön egy nemzeti oltóanyaggyár is, amivel az ország függetleníti magát a világpiactól a biztonságos oltóanyag kifejlesztésének érdekében – derült ki az operatív törzs mai tájékoztatójából.

Elmondták: negyedik napja csökken az új fertőzések száma, amiből arra lehet következtetni, hogy valóban május negyedike környékén tetőzött a járvány, és túl vagyunk az első hullámon. Legalábbis annak leszállóágában vagyunk.

A magyar kormány ellen a koronavírus-járvány legyőzésére adott válaszai miatt intézett támadások egy erős és egységes Európa elleni támadást jelentenek – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Euractiv című brüsszeli hírportálon megjelent írásában pénteken.

A miniszter arra emlékeztetett, hogy Vera Jourová, az Európai Bizottság (EB) alelnöke nemrégiben megerősítette, az uniós testületnek nincs oka kötelezettségszegési eljárást indítani Magyarország ellen.

Az, hogy az alelnök azt is hangsúlyozta, még nincs ok az eljárás megindítására, gúnyt űz a tagállamokkal szembeni egyenlő bánásmód elvéből
- fogalmazott.

Varga szerint mások az európai értékek ürügyén Magyarországból ellenséget csináltak azt állítva, hogy Magyarország nem tartja tiszteletben az európai integráció alapvető értékeit, ideértve a demokráciát és a jogállamiságot.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére