Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Tóth Dalma

2018.09.19. 19:59

Ez történt ma.

Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői informális találkozót kezdtek Salzburgban. Az egyeztetések középpontjában a migráció és a biztonság, illetve az Egyesült Királyság jövő évi kilépésének kérdései állnak. Orbán Viktor a találkozó előtt elmondta, hogy Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait, nincs szükség arra, hogy határvédelmi jogköröket vonjanak el Magyarországtól.

Ha már Brüsszelnél tartunk, fontos megemlítenünk, hogy nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

A magyar kormány se hagyhatta szó nélkül a Magyarországot elítélő dokumentumot. Széles körű tájékoztató kampányt indítanak, hogy mindenki előtt világossá tegyék: a Soros-Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament. A kormány azonban nem enged a politikai nyomásgyakorlásnak.

Végezetül ha már az EU-nál tartunk: egy újabb név merült fel annak kapcsán, hogy ki válthatja Jean-Claude Junckert az Európai Bizottság elnöki posztján. Gondolom már rég elfelejtettétek Christian Kern osztrák politikus nevét, hiszen visszavonult az osztrák belpolitikától. Most azonban a szociáldemokraták színeiben kíván elindulni a jövő évi EP-választásokon. Osztrák sajtóinformációk szerint Juncker helyére pályázik.

Fontos még, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) bekérette Spanyolország budapesti nagykövetét, mivel Josep Borell, a "szélsőbaloldali spanyol kormány külügyminisztere sértő és durva kirohanást" intézett Magyarország ellen egy nyilvános fórumon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére