Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Nagy Gábor

2018.01.12. 19:59

A nap legfontosabb hírei.
Hivatalos: az LMP bevándorláspárti

A Soros György érdekeit képviselő párt, az LMP nemrég azért perelte be a Magyar Hírlapot, mert egy tavaly novemberi cikkükben idézték a Fidesz egyik, az LMP-vel kapcsolatos aznapi közleményét. A bíróság most megszületett elsőfokú ítélete szerint azonban az LMP nem kérhet a laptól sajtó-helyreigazítást, ebből pedig az következik, hogy jogszerű ítélet a párt bevándorláspártinak való minősítése.

Az USA függessze fel a magyar "ellenzéki" média finanszírozását

Andy Harris republikánus kongresszusi képviselő arra kéri frakciójának tagjait, hogy írják alá az általa fogalmazott levelet, amelyben sürgeti az USA külügyminisztériumát, hogy javítsa kapcsolatait Magyarországgal, és azonnal függessze fel azt az Obama-adminisztrációtól örökölt gyakorlatot, hogy amerikai pénzből finanszírozzák az ellenzéki média működését, hogy így "avatkozzanak bele a választásokba".

Berendelte a román nagykövetet Szijjártó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter teljes mértékben elfogadhatatlannak, az európai értékekhez és a 21. századhoz méltatlannak tartja Mihai Tudose román miniszterelnök magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatos nyilatkozatát, és közölte, hogy az ügy miatt pénteken reggel a Külügyminisztériumba rendelték Románia budapesti nagykövetét.


Mint ismert, a román kormányfő egy szerdai interjúban az erdélyi autonómiatörekvésekkel kapcsolatban azt mondta:

"Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is."

Pénteken a román külügy is reagált. Pár, sokat eláruló mondat Bukarestből:

"Az autonómiaigény nem tesz jót az etnikai harmóniának, és nem segíti a kétoldalú román-magyar kapcsolatok fejlesztését. [...] A román külügyminisztérium elítél minden ilyen provokációt, főleg abban az évben, amikor Románia az összefogás és tolerancia, az etnikai hovatartozástól független kölcsönös tisztelet jegyében szeretné megünnepelni a nagy egyesülés (az Erdély és Románia egyesülését kimondó 1918-as gyulafehérvári nyilatkozat) centenáriumát."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére