Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 | Akkor jogállam egy állam, ha migránspárti – ezt tudtuk meg ma (is)

888.hu

2020.11.19. 19:59

Legalább lesz egy definíciója végre, ugyanis mindenki ezzel a kifejezéssel dobálózik, de továbbra sem tiszta, hogy mit is takar pontosan. Most viszont felmerül majd a kérdés, hogy jó állam-e a jogállam.

Visszakúszott az európai közéletbe Soros György. Egy ideje nem hallottunk annyira sokat felőle, mint fénykorában, de most tollat ragadott és újabb műalkotásával felkavarta a kedélyeket. Azt a tervet szőtte ki Magyarország ellen, hogy pénzügyileg szankcionálni kell azokat, akik nem fogadnak be bevándorlókat. Erről azonban többeknek meg van a véleménye.

Magyarország nem kér Soros kioktatásából

Gulyás Gergely leszögezte: Soros Györgytől „semmilyen kioktatást nem tudunk elfogadni„. Közlése szerint Soros egy cikkében úgy fogalmazott: fel kell lépni Magyarországgal és Lengyelországgal szemben, és aki nem fogad bevándorlókat, azt pénzügyileg kell szankcionálni. Magyarország azonban kitart amellett, hogy maga határozhatja meg, kivel kíván együtt élni, és kivel nem.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy foglalta össze az ügyet, hogy Soros szerint azért kell megbüntetni Magyarországot, mert nem enged Soros György és a brüsszeli bürokraták zsarolásainak, és továbbra sem hajlandó engedni a bevándorlás ügyében.

Mindezt a jogállamiság mögé bújtatják, ami azért érdekes, mert pont a bevándorlás-kérdés volt az, ami elindította a máig nem definiált jogállamiságról folyó vitákat.

Közben az EU olyan döntést hozott, amely szerint tárt karokkal kellene fogadni a migránsokat, akkor is (főleg akkor), ha azok a hazájuk védelmezése helyett inkább Európában szeretnének élni.

Az EU bírósága szerint már akkor is menekült egy szír migráns, ha megtagadja a katonaságot

Mivel fegyveres konfliktusok, különösen polgárháború összefüggésében valószínű, hogy a hatóságok a katonai szolgálat megtagadását politikai szembenállásként értelmezik, a jelenleg is zajló szíriai polgárháború miatt az ottani katonai szolgálat megtagadása olyan tényező, mely menekültként való elismerésre jogosít – ítélkezett az Európai Unió Bírósága csütörtökön. Az ügy előzménye, hogy egy hadköteles szíriai személy, aki a katonai szolgálat [...]

Annak ellenére, hogy a közelmúltbeli nizzai mészárlásokat elkövető merénylő alig egy hónappal a támadás előtt érkezett egy civil szervezet hajóján Európába, a brüsszeli vezetés még mindig értékként tekint a bevándorlásra.

„Terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen”

Az Európai Unió vezetői még mindig a bevándorlók oldalán állnak: ez egyértelműen kiderült az Európai Parlament és a soros német EU-elnökség által szervezett magas szintű migrációs konferencián – hangoztatta Hidvéghi Balázs, a Fidesz uniós parlamenti képviselője sajtóközleményében csütörtökön. „Terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen„ – fogalmazott a képviselő.


A koronavírus-helyzet egyelőre nem javult,

Azonban pislákol a fény az alagút végén: már csak a WHO engedélyére vár a Szputnyik V nevű vakcina, amiből ma délután megérkezett az első adag a magyar szakértőkhöz tesztelésre.

Magyarország elsőként kapott mintát az orosz vakcinából

Szijjártó Péter Facebook-videójában hangsúlyozta: mára mindenki számára világossá vált, hogy a legjobb, legbiztosabb megoldást a világjárványban a vakcina, az oltóanyag adja. Ezért a kormány minden létező erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb forrásból, a lehető legjobb és legbiztosabb minőségű, legjobb hatékonyságú és leggyorsabban elérhető vakcinát biztosítsuk a magyar emberek számára az életük [...]

A baloldal rendre szidja, ahogy Magyarország védekezik, szerintük a hazai járványügyi intézkedések „megkésettek, és emberéletekbe kerülnek”, viszont megrendülten kell tudatnunk velük: a WHO európai irodavezetője is éppen olyan szellemben tartja leküzdhetőnek a pandémiát, ahogy a magyar vezetés azt teszi.

Ha Orbán rosszul védekezik, WHO-kottából teszi

A legutóbbi szigorítások után a baloldali kánon azt harsogta, hogy az Orbán-kormány megkésett intézkedéseivel, és ez emberéletekbe kerül majd. Nos, tegye fel a kezét, akinek ezek a frázisok már rémlenek tavaszról! Nem véletlen. A magyar kormány baloldali ellenzéke ugyanis szinte minden intézkedésnél ugyanezt süvölti. Hiába cáfolt már rájuk a védekezés eredményessége számtalan alkalommal, most a [...]


Napi féknyúz az Indextől:

Ismét az igazság mellé lőtt az Index

Tegnap a Kormányzati Tájékoztatási Központnak, ma a Pénzügyminisztériumnak kellett segítenie, hogy a „függetlenobjektív„ zászlóshajónak sikerüljön épkézláb információt adnia olvasóinak. Mint ismert: tegnap az Index és HVG társtettesként közöltek alternatív valóságot a járványügyi védekezésről, így előbbi médium ma már visszaesőnek minősült, amikor azt állították címben, hogy „alig csordogál a beígért segítség” a kkv-knak.


És hogy pozitívan zárhassuk a napot, nézzünk egy kis örömfocit. Szép volt, fiúk!

Ezekkel a gólokkal küldtük haza a törököket | VIDEÓK

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a törököket szerda este a Nemzetek Ligájában. Az újabb siker azt jelenti, hogy a mieink jövőre a Nemzetek Ligája A csoportjában, Európa legjobb 16 nemzeti csapata között szerepelhetnek, valamint a 2022-es katari világbajnokságra is nagyobb eséllyel juthatnak ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére