Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tálib szélsőségest fogtak a román-magyar határ közelében

888.hu

2022.12.16. 19:20

A kürtösi magyar-román határátkelőhely közelében, román oldalon fogták el pénteken azt a román bevándorlási hivatal (IGI) zárt befogadóközpontjából megszökött, napok óta keresett afgán állampolgárt, akit szélsőséges nézetei miatt utasítottak ki Romániából – közölte pénteken a román rendőrség.

 

A lakossági bejelentés alapján megtalált, a növényzet között elbújt gyanúsított nem tanúsított ellenállást őrizetbe vételekor.

A bukaresti táblabíróság a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) kezdeményezésére kedden döntött arról, hogy az afgán állampolgárt kitoloncolják az országból, és tíz évig nem engedik be Romániába. Az indoklás szerint a gyanúsított szíriai terrorista szervezetek tagjaival áll kapcsolatban, az általuk terjesztett szélsőséges ideológia híve, és fegyverhasználati ismeretekkel is rendelkezik. A SRI szerint a férfi élénk érdeklődést tanúsított a fegyveres harcosokról és kivégzésekről készült fotók és videófelvételek iránt.

A táblabíróság döntését követően a férfi eltűnt az IGI szögesdrót-kerítéssel körülvett Arad megyei zárt befogadóközpontjából. Az országos média az AradOn.ro (Arad Online) helyi portál értesülését átvéve, csütörtökön számolt be először arról, hogy Arad megyében a rendőrök, csendőrök és határrendészek nagy erőkkel keresnek egy Újpanádról megszökött „tálib szélsőségest”. Az Arad Online szerint az afgán férfi a giurgiui bolgár-román határátkelőnél egy éve lépett be Romániába, őrizetbe vétele után pedig a bevándorlási hivatal a nyugati határ közelében működő újpanádi zárt befogadóközpontban biztosított szállást és ellátást számára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére