Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kispest: közelebb a korrupciógyanús botrány megoldásához

888.hu

2020.02.29. 13:30

Szombat délben már a második része is megjelent annak az interjúnak, amelyen a kispesti korrupció- és kábítószergyanús botrány kirobbantója, a hangfelvételek rögzítője nyilatkozik.

A kilétét továbbra sem felfedő főszereplő azzal a feltétellel nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, ha személyazonossága továbbra is rejtve marad. Arra a kérdésre, hogy miért rögzítette ezeket a felvételeket, személyes motivációkkal válaszolt. A nyári bulik alkalmával készített anyagok

saját sértettségének termékei.

Emellett szólt arról is, hogy bosszantotta a hatalmi arrogancia. Leszögezte, a hangfelvételeket saját elhatározásából készítette. Nem volt rajta politikai nyomás és nem volt hatósági, rendőrségi nyomás sem. Mindemellett kiemelte: nem hős, és nem szeretné, ha bárki is így tekintene rá. Ő egyszerűen csak ezekben a körökben mozgott.

A hangfelvétel készítője felháborítónak nevezte, hogy rászorulókat raktak ki önkormányzati lakásokból. Az is általános tapasztalat, mutatott rá, hogy az önkormányzati munkákat olyan emberek nyerték meg, akik közel álltak a pályázatokat elbírálókhoz. Kiemelte, egy átlagos, politikai kapcsolatok nélküli kispesti vállalkozónak, akinek egy-egy ilyen munka elnyerése akár fordulópont is lehetett volna az életében, esélye sem volt nyerni.

A botrány kirobbantásával azt akarta elérni, hogy a közpénzek a közt szolgálják, ne egy szűk csoportosulás érdekeit, amelynek olyan hatalom összpontosul a kezében, ami veszélyezteti a helyi demokráciát.

Saját személyével kapcsolatban aláhúzta, hogy ő egy informátor, nem igazságosztó: a hatóságok dolga, hogy kiderítsék, „mennyi hencegés van ezeken a felvételeken és mi a valóság.”

Kifejtette,

ha a hatóságok elakadnak munkájukban, akkor segít nekik, vállalja az informátor szerepét.

Az interjú első része itt, a második rész itt olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére