Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Informátor: Kamucég buszok nélkül, hamis aláírások, nyomozás

888.hu

2021.03.06. 18:00

Tovább bonyolódik a BKV buszbérlési tendere körüli botrány.
A Hír Tv Informátor című műsorának birtokába jutott dokumentumok alapján a CR-Facilities hamisított aláírásokkal ellátott papírokkal pályázott.

A dokumentumok szerint egy osztrák céget bíztak meg alvállalkozóként, azonban a Volvo még december elején felhívta a BKV figyelmét arra, hogy ők semmiféle szerződést nem írtak alá.

A koronavírus-járvány első hulláma alatt írt ki közbeszerzési eljárást a BKV, alacsony-padlós, légkondicionált csuklós buszokra. Ebből a tenderből később hatalmas botrány kerekedett. Ugyanis egy olyan cég nyert, ami a pályázat kiírásakor még nem is létezett.

A nyertes cég, a CR-Facilities, három cégből jött létre, amiből a többségi tulajdonos a Cratis Leisztinger Tamáshoz, azaz Tüttő Katához, Karácsony Gergely főpolgármester-helyetteséhez is köthető.

Az ügy azonban tovább bonyolódik. Az Informátor birtokába jutott dokumentumok azt támasztják alá, hogy a BKV Zrt. és a CR-Facilities között létrejött egy bérleti szerződés október végén. A szerződésből kiderül, hogy a CR-Facilities megbízott egy osztrák céget, mint alvállalkozót, akiknek – mint a dokumentumban szerepel – az adatait a közbeszerzési eljárásban gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolásához felhasználta. Sőt kezesként jelölik meg az érintett céget.

Az Informátor birtokába jutott néhány olyan dokumentum is, amelyek alapján a CR-Facilities az érintett osztrák céggel a pályázat megnyerése előtt egy előszerződést kötött, ez alapján a pályázat eredményhirdetése után pedig létrejött egy alvállalkozói szerződés.

Azonban az Informátor birtokába jutott egy olyan dokumentum is, amiben az osztrák cég jogi képviselője december 4-én azt jelezte a BKV-nak, hogy ők semmiféle szerződést nem írtak alá.

Tehát azt állítják, hogy a pályázathoz csatolt dokumentumban, amiben az említett alvállalkozóként megjelölt cég szerepel és gyakorlatilag kezesként is meg van jelölve, meghamisították az aláírásukat.

Teljes adás:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére