Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felfüggesztettet kértek a saját demens anyját kisemmiző tapolcai nőre

888.hu

2020.06.11. 12:10

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést javasol az ügyészség az ellen az 57 éves tapolcai nő ellen, aki saját, demenciában szenvedő édesanyja lakás-tulajdonrészét egy ügyvéd segítségével eladta, majd a vételárat is lenyúlta anyja számlájáról.

Nagyobb kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 57 éves nővel szemben, aki

85 éves, demenciában szenvedő édesanyja lakását annak nevében értékesítette, a sértett számlájára utalt vételárat pedig utóbb onnan felvette.

A vádirat szerint a sértettnél 2017 nyarán súlyos fokú demenciát állapítottak meg, az ellátását intézményi keretek között biztosították.

A vádlott 2017. november végén meghatalmazást készített, melynek lényege szerint az édesanyja feljogosította, hogy a lakását eladja. Az okirat valótlan tartalmú volt,

a sértett tudata az irat tartalmát nem fogta át, illetve

azt édesanyja helyett a vádlott írta alá.

A meghatalmazást ügyvéd ellenjegyezte, aki ezzel valótlanul igazolta, hogy a felek azonosítását elvégezte, illetve, hogy a felek előtte nyilatkoztak. Mindezért az ügyészség az ügyvéd – mint bűnsegéd – ellen hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt szintén vádat emelt.

Az asszony néhány hónappal később a hamis meghatalmazás birtokában

az édesanyja 50 százalékos tulajdonát képező lakásra adásvételi szerződést kötött, és a tulajdonrészt a gyermeke – a sértett unokája – részére értékesítette.

A vádlott a földhivatalt megtévesztve ezzel abban is közreműködött, hogy a közhiteles ingatlan-nyilvántartásba valótlan adat kerüljön bejegyzésre.

Az unoka a szerződés megkötését követően 3,3 millió forintot nagyanyja bankszámlájára utalt, melyet a vádlott onnan három nappal később felvett.

A sértett 2019-ben a cselekvőképességét teljesen korlátozó gondnokság alá került, melyet követően

hivatásos gondnoka a sértett lányának felelősségre vonása érdekében magánindítványt terjesztett elő,

továbbá a tulajdonrész értékének megfelelő, mintegy 4,6 millió forintos kár megtérítését is kérte.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és abban a sértett lányával szemben – pártfogó felügyeletének elrendelésével – próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, míg az ügyvéddel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére