Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

De kááár! Saját csőréből énekelte ki a sajtot Varju László

M. Kovács Róbert

2020.02.14. 14:02

Sajtótájékoztatót szervezett a DK ketrecharcosa, Varju László, hogy bemutasson egy friss polgári jogi ítéletet, amely szerint társaival jogszerűen hatoltak be 2018 decemberében az MTV székházába. Milyen káááár, hogy ugyanez az ítélet egyben alátámasztja a Varjuval szemben zajló büntetőügyben megfogalmazott gyanúsítást is. Így kell mintaszerűen helybe menni a lótagért...

Önsorsrontó jogtudornak bizonyult a DK nagyhangú képviselője, Varju László. A Gyurcsány-párt földharcban jeleskedő tagja ugyanis nagy dérrel-dúrral, rögtönzött sajtótájékoztatón mutatta be a Fővárosi Törvényszék azon jogerős ítéletét, amely szerint ő és ellenzéki képviselőtársai jogszerűen tartózkodtak 2018. december 17-én az MTVA Kunigunda utcai székházában. Azon az apróságon most ne akadjunk fenn, hogy a törvényszék közleménye szerint a bírói tanács nem azért adott igazat Varjuéknak, mert annyira igazuk volt, hanem azért, mert amikor megtámadták az óbudai jegyző MTVA-nak kiadott birtokvédelmi határozatát, kiderült: a kifogásolt okmány súlyos tartalmi és alaki hibákat tartalmazott (magyarul valaki elszúrta a határozat megfogalmazását). A jogerős döntés szerint a felperesek országgyűlési képviselőként jogosultak voltak az alperes területére belépni, így önmagában azzal, hogy „az alperes területén tartózkodtak, nem akadályozták az alperes rendeltetésszerű működését”.

Mindez azonban csak addig volt így, amíg Varju László, aki most a jogszerűség felkent papjaként villog, meg nem próbált bejutni az MTVA egyik stúdiójába. A Fővárosi Törvényszék – hangsúlyozom: jogerős – ítélete szerint az ügyben II. rendű alperesként szereplő Varju

magatartása, hogy erőszakos módon az alperes munkatársai által alkotott sorfalon keresztül egy stúdióba kívánt bejutni, alkalmas volt az alperes (MTVA – a szerk.) rendeltetésszerű működésének aránytalan zavarására,

vagyis a bíróság megállapította, hogy Varju túlterjeszkedett országgyűlési képviselői jogkörén, magyarul visszaélt kiváltságával.

A Fővárosi Törvényszék ezen megállapítása a képviselői felelősségre vonatkozik,

egyértelműen rögzíti az érintett DK-s politikus jogsértő magatartását.

Amellett, hogy ennek nincs közvetlen büntetőjogi következménye, erősítheti a megalapozott gyanút, amennyiben a nyomozóhatóság a garázdaság miatt indult büntetőeljárásában értékeli azt – magyarázta lapunknak ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője.

Bár a szakértő elmondta, a polgári peres eljárásban megszületett tételmondat nem kötelezi semmire a büntetőügyben esetlegesen később eljáró bíróságot, mégis érdemben alátámaszthatja, hogy az ellenzéki képviselők jogsértő magatartást tanúsíthattak.

Vagyis a DK jogzsenije egy saját magára terhelő adatot tartalmazó ítéletet lobogtatva magyarázott az „igazságról”.

Megpróbáltuk megkérdezni az ügyben az érintettet is, de Varju László egyelőre nem válaszolt azon kérdéseinkre, hogy vajon:

– Miért nem hozta nyilvánosságra az ítélet azon részét, amelyben a bíróság megállapítja, hogy jogsértésre alkalmas viselkedést tanúsított?

– Milyen szakaszban tart az ellene garázdaság megalapozott gyanújával indult büntetőeljárás?

– Mit gondol, a most kelt bírói végzés megállapítása szerint elkövette-e a „közérdekű üzem megzavarása” bűntettet? (Btk. 323 szakasz, 1. bekezdés: „Aki közérdekű üzem működését jelentős mértékben megzavarja, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”)

– Nem érzi-e úgy, hogy február 13-i fellépése, amely során pernyertességüket hangoztatta, meglehetősen képmutató annak tükrében, hogy a bíróság szerint jogsértésre alkalmas magatartást tanúsított, ráadásul két különböző büntetőeljárás is folyamatban van ellene, amelyek miatt a Parlament már felfüggesztette a mentelmi jogát?

Mindeddig nem kaptunk választ Varju Lászlótól, de ha valamilyen véletlen folytán mégis leereszkedne vélt igazsága elefántcsonttornyából, és válaszra méltatna minket, arról beszámolunk.

OLVASTAD MÁR?

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Mivel Európában Olaszországot érinti legjobban a járvány, így komoly hatása is lehet a koronavírusnak a nyári Európa-bajnokságra.

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

A mai nap is mozgalmas volt: tovább terjedt a koronavírus Európában, sőt egy magyar kamionsofőr karanténba került Budapesten. A Országgyűlés pedig leállította a börtönbizniszt, ami vélhetően Magyar Györgyöt kellemetlenül érinti. Továbbá újabb politikus lépett ki a Jobbikból.

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője.

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Megint nem szavaztak az ellenzékiek egy olyan törvényjavaslat ügyében, amely megakadályozta, hogy az adófizetők milliárdjai elítélt bűnözők zsebeibe vándoroljanak. Ugyanígy nem vagy nemmel szavaztak, amikor migránstömegeket kellett távol tartani a határainktól. De mégis mit csinálnak több százezres fizetésért? Vonulgatnak? Tüntetgetnek? Tévézni mennek? Nem erős ez egy kicsit?! Hé, károgók, nem kéne megdolgozni a pénzetekért?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére