Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

De kááár! Saját csőréből énekelte ki a sajtot Varju László

M. Kovács Róbert

2020.02.14. 14:02

Sajtótájékoztatót szervezett a DK ketrecharcosa, Varju László, hogy bemutasson egy friss polgári jogi ítéletet, amely szerint társaival jogszerűen hatoltak be 2018 decemberében az MTV székházába. Milyen káááár, hogy ugyanez az ítélet egyben alátámasztja a Varjuval szemben zajló büntetőügyben megfogalmazott gyanúsítást is. Így kell mintaszerűen helybe menni a lótagért...

Önsorsrontó jogtudornak bizonyult a DK nagyhangú képviselője, Varju László. A Gyurcsány-párt földharcban jeleskedő tagja ugyanis nagy dérrel-dúrral, rögtönzött sajtótájékoztatón mutatta be a Fővárosi Törvényszék azon jogerős ítéletét, amely szerint ő és ellenzéki képviselőtársai jogszerűen tartózkodtak 2018. december 17-én az MTVA Kunigunda utcai székházában. Azon az apróságon most ne akadjunk fenn, hogy a törvényszék közleménye szerint a bírói tanács nem azért adott igazat Varjuéknak, mert annyira igazuk volt, hanem azért, mert amikor megtámadták az óbudai jegyző MTVA-nak kiadott birtokvédelmi határozatát, kiderült: a kifogásolt okmány súlyos tartalmi és alaki hibákat tartalmazott (magyarul valaki elszúrta a határozat megfogalmazását). A jogerős döntés szerint a felperesek országgyűlési képviselőként jogosultak voltak az alperes területére belépni, így önmagában azzal, hogy „az alperes területén tartózkodtak, nem akadályozták az alperes rendeltetésszerű működését”.

Mindez azonban csak addig volt így, amíg Varju László, aki most a jogszerűség felkent papjaként villog, meg nem próbált bejutni az MTVA egyik stúdiójába. A Fővárosi Törvényszék – hangsúlyozom: jogerős – ítélete szerint az ügyben II. rendű alperesként szereplő Varju

magatartása, hogy erőszakos módon az alperes munkatársai által alkotott sorfalon keresztül egy stúdióba kívánt bejutni, alkalmas volt az alperes (MTVA – a szerk.) rendeltetésszerű működésének aránytalan zavarására,

vagyis a bíróság megállapította, hogy Varju túlterjeszkedett országgyűlési képviselői jogkörén, magyarul visszaélt kiváltságával.

A Fővárosi Törvényszék ezen megállapítása a képviselői felelősségre vonatkozik,

egyértelműen rögzíti az érintett DK-s politikus jogsértő magatartását.

Amellett, hogy ennek nincs közvetlen büntetőjogi következménye, erősítheti a megalapozott gyanút, amennyiben a nyomozóhatóság a garázdaság miatt indult büntetőeljárásában értékeli azt – magyarázta lapunknak ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője.

Bár a szakértő elmondta, a polgári peres eljárásban megszületett tételmondat nem kötelezi semmire a büntetőügyben esetlegesen később eljáró bíróságot, mégis érdemben alátámaszthatja, hogy az ellenzéki képviselők jogsértő magatartást tanúsíthattak.

Vagyis a DK jogzsenije egy saját magára terhelő adatot tartalmazó ítéletet lobogtatva magyarázott az „igazságról”.

Megpróbáltuk megkérdezni az ügyben az érintettet is, de Varju László egyelőre nem válaszolt azon kérdéseinkre, hogy vajon:

– Miért nem hozta nyilvánosságra az ítélet azon részét, amelyben a bíróság megállapítja, hogy jogsértésre alkalmas viselkedést tanúsított?

– Milyen szakaszban tart az ellene garázdaság megalapozott gyanújával indult büntetőeljárás?

– Mit gondol, a most kelt bírói végzés megállapítása szerint elkövette-e a „közérdekű üzem megzavarása” bűntettet? (Btk. 323 szakasz, 1. bekezdés: „Aki közérdekű üzem működését jelentős mértékben megzavarja, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”)

– Nem érzi-e úgy, hogy február 13-i fellépése, amely során pernyertességüket hangoztatta, meglehetősen képmutató annak tükrében, hogy a bíróság szerint jogsértésre alkalmas magatartást tanúsított, ráadásul két különböző büntetőeljárás is folyamatban van ellene, amelyek miatt a Parlament már felfüggesztette a mentelmi jogát?

Mindeddig nem kaptunk választ Varju Lászlótól, de ha valamilyen véletlen folytán mégis leereszkedne vélt igazsága elefántcsonttornyából, és válaszra méltatna minket, arról beszámolunk.

OLVASTAD MÁR?

Itt vannak az első Kormányinfó Plusz válaszai

Itt vannak az első Kormányinfó Plusz válaszai

Közzétette a Kormányinfó Plusz első videóját Szentkirályi Alexandra, amelyben a legtipikusabb lakossági kérdésekre válaszol. A magyarok kormányszóvivőt a családtámogatásról, a béremelésekről, a fiatalokról, a nemzeti konzultáció témáiról, a béremelésekről, a klímavédelmi akciótervről, és még a kötélmászásról is kérdezték.

Civil szervezetek segítik a migránsok kikötését Leszboszon

Civil szervezetek segítik a migránsok kikötését Leszboszon

Nem kellett sok idő, hogy megjelenjenek a civil szervezetek sem.

A keresztényüldözésről tárgyalt a miniszterelnök

A keresztényüldözésről tárgyalt a miniszterelnök

A keresztényüldözésről, az afrikai migrációs helyzetről és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érsekének megbeszélésén – tudatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Elképzelhető az elképzelhetetlen: Ronaldo és Messi egy csapatban?

Elképzelhető az elképzelhetetlen: Ronaldo és Messi egy csapatban?

Alig két hete derült ki, hogy David Beckham új amerikai labdarúgóklubja 180 millió fontnyi (73 milliárd forintnyi) reklámpénzt kap a katariaktól, és már az is körvonalazódik, hogy mire költene a szponzori bevételből.

Emmi: Az aláírásgyűjtések nem a NAT-ról szólnak, hanem Gyurcsányról

Minden a NAT ellenében aláíró pedagógus biztos lehet abban, hogy már listázza őket Gyurcsányék gépezete, a NAT NEM petíció elindítása sem szól másról, szögezi le a szaktárca állásfoglalása.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére