Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Börtönbe vonulna Kaleta?! Fellebbezett, így akár szigorúbb büntetést is kaphat

888.hu

2020.07.08. 13:30

Másodfokon folytatódik Kaleta Gábor, a számítógépén 19 ezer pedofil fotót tároló volt perui nagykövet büntetőpere, miután az egy év felfüggeszettre ítélt exdiplomata – beismerése ellenére – fellebbezést nyújtott be az elsőfokú ítélet ellen.

Kevéssé érthető Kaleta Gábor és védője védekezési taktikája a volt limai nagykövet büntetőperében. Mint emlékezetes:

Kaleta Gábort rendőrök hozták haza Peruból, miután a számítógépén összesen több mint 19 ezer pedofil tartalmat találtak.

A Medgyessy-kormány idejében már Los Angelesi konzulként szolgáló diplomata a hatalmas botrányt követően lényegében alkut kötött az ügyészséggel: ha bűnösnek vallja magát legkésőbb az ügyben tartott bírósági előkészítő ülésig, akkor megúszhatja a feltételes szabadságvesztéssel, bár eredetileg a vádiratban az ügyészség letöltendőt kért a vádlottra.

Miután teljesültek a feltételek,

Kaleta Gábort végül egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 540 ezer forintos pénzbírság megfizetésére kötelezte a Fővárosi Törvényszék,

az elsőfokú ítéletet az ügyészség azonnal elfogadta, a vádlott és védője gondolkodási időt kértek. A hvg.hu most úgy értesült, hogy a volt diplomata mégis csak beadott fellebbezést az ellen az ítélet ellen, amely a közvéleményben hatalmas felháborodást keltett: rengetegen érezték úgy, hogy a darkweben tárolt, gyermekkorúakat sokszor erőszakos szexuális aktus közben ábrázoló digitális tartalmak birtoklásáért jobban meg kellett volna bűnhődnie Kaletának.

A fellebbezés ugyanakkor ahhoz a furcsa következtetéshez is vezethet, hogy ezzel maga a vádlott is így van már, ugyanis

komoly kockázatot vállalt, hogy másodfokon ennél súlyosabb ítéletet szabhatnak ki rá.

Bűnösségét ugyanis beismerte, annak fejében, hogy nem kap letöltendőt, a Fővárosi Törvényszék másodfokú tanácsának azonban így már nem kell tartania magát az ügyészség és a vádlott között köttetett „alkuhoz”, ha az elsőfokú eljárás jogszerűségét vizsgálva eljárási hibát találnak, az ítéletet megváltoztathatják, vagy visszaküldhetik az elsőfokú bíróságnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére